Ήρθε το τέλος των U2;

bono-u2 Amy Harris
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Bono: «Είμαστε 40 χρόνια στον δρόμο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό για εμάς, τώρα φεύγουμε».

Οι U2 ολοκλήρωσαν την «Experience & Innocence» περιοδεία τους στο Βερολίνο το βράδυ της Τετάρτης, η οποία ενδέχεται να ήταν μια από τις τελευταίες εμφανίσεις τους. Σύμφωνα με ένα προφίλ θαυμαστών U2gigs στο Twitter, το οποίο συχνά καλύπτει τις συναυλίες των U2, ο Bono απευθύνθηκε στο κοινό του Mercedes-Benz Arena.

«Είμαστε στον δρόμο για αρκετό καιρό, πλησιάζουμε τα 40 χρόνια και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό για εμάς. Τώρα φεύγουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bono, πυροδοτώντας έτσι φήμες για το μέλλον του συγκροτήματος.

Helena Christensen

Ο ιδιοκτήτης του προφίλ πάντως ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως «όλες οι περιοδείες που έχει καλύψει, από την εποχή του “Vertigo”, κάθε τελευταία συναυλία είναι το ίδιο: μεγάλος πανικός πως αυτή είναι η τελευταία συναυλία…Βάζω στοίχημα δέκα δολάρια πως θα καλύπτω άλλη μια συναυλία μαζί σας κάποια στιγμή στο μέλλον».

Αν και παραδέχτηκε πως για πρώτη φορά το ενδεχόμενο διάλυσης φαίνεται να έχει βάση, στη συνέχεια εκτίμησε πως «θα υπάρχει κάτι» για την 40ή επέτειο του ντεμπούτου των U2, το «Boy», ή για την 30ή επέτειο του «Achtung Baby», ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα ενός νέου άλμπουμ.