Η Beyoncé διέκοψε τη συνεργασία της με τον Philip Green των Topman

beyonce Frank Micelotta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Εξαγόρασε το μερίδιο του στο brand αθλητικών ειδών Ivy Park λόγω καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η Beyoncé αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με το μεγάλο αφεντικό της σειράς καταστημάτων Topman, Sir Philip Green. Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εξαγόρασε το μερίδιο του Green στην Ivy Park που είχαν ιδρύσει μαζί πριν από δύο χρόνια, αποκτώντας έτσι πλήρη έλεγχο της εταιρείας αθλητικών ρούχων.

«Μετά από συζητήσεις ενός σχεδόν χρόνου, η Parkwood απέκτησε το 100% του Ivy Park brand. Η Topshop-Arcadia θα εκπληρώσει τις υφιστάμενες παραγγελίες» ανακοίνωσε η Ivy Park, επιβεβαιώνοντας την κίνηση της Beyoncé. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πήρε την απόφαση λόγω των σοβαρών καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και ρατσιστική συμπεριφορά του Green από υπαλλήλους του. Ο Green αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

REX/Shutterstock

O Sir Philip Green διαψεύδει κατηγορηματικά τις σοβαρές καταγγελίες των υπαλλήλων του, αλλά η Beyoncé αποφάσισε να εξαγοράσει το μερίδιο του στην Ivy Park.

Η Ivy Park, η οποία πήρε το όνομά της από την κόρη της Beyoncé, Blue Ivy, ιδρύθηκε επίσημα τον Μάρτιο 2016. Στόχος της εταιρείας είναι «να διευρύνει τα όρια των αθλητικών ειδών, να στηρίξει και να εμπνεύσει γυναίκες που καταλαβαίνουν ότι η ομορφιά ξεπερνάει τη φυσική εμφάνιση».

Μόλις δύο μήνες αργότερα όμως ήρθαν στο φως καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής των ειδών της εταιρείας πληρώνονταν μόλις 6,17 δολάρια την ημέρα, κάτω από το όριο του ελάχιστου ημερομισθίου. Η Ivy Park διέψευσε τα ρεπορτάζ, ισχυριζόμενη πως διαθέτει ένα αυστηρό πρόγραμμα δεοντολογίας σχετικά με τις εμπορικές δραστηριότητές της.  

Τον Οκτώβριο, η Daily Telegraph ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα ενός επιφανούς επιχειρηματία που αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς από υπαλλήλους του, λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Το όνομα όμως αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα στη Βουλή των Λόρδων, με πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης μάλιστα να ζητούν να αφαιρεθεί ο τίτλος του Sir που έχει απονεμηθεί στον Green.

Η εφημερίδα από την πλευρά της σχολίασε πως οι κατηγορίες μπορεί να δώσουν νέα ώθηση στο κίνημα #MeToo αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών, μειονοτήτων και άλλων από τους ισχυρούς εργοδότες τους. Ο Green έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για φοροαποφυγή και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων.