Ο Elvis Presley τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Donald Trump

elvis-presley
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Όρισε την αμερικάνικη κουλτούρα για εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο συνδυάζοντας gospel, country και rhythm and blues» δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Donald Trump απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον «Βασιλιά του Rock 'N' Roll», τον  Elvis Presley. Το συγκεκριμένο μετάλλιο αποτελεί την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας Αμερικανός πολίτης και απονέμεται σε όσους «έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη, στις πολιτιστικές ή άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες».

«Η Αμερική είναι ευλογημένη που έχει την περισσότερη δεξιοτεχνία, πάθος και ταλέντο από οπουδήποτε αλλού στη Γη, είμαστε ένα πραγματικά υπέροχο έθνος και είμαστε ένα έθνος το οποίο τα πηγαίνει πάρα, πάρα πολύ καλά τώρα», σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

AP

Ο Elvis Presley παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξήγησε πως ο Trump αποφάσισε να τιμήσει τον Elvis Presley επειδή «όρισε την αμερικάνικη κουλτούρα για εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και συνδυάζοντας τα gospel, country και rhythm and blues δημιούργησε έναν δικό του ήχο».

Στην ίδια τελετή ο πρόεδρος Trump τίμησε επίσης τον θρύλο του μπέιζμπολ, Babe Ruth, τους παίχτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Roger Staubach και Alan Page, τον ανώτατο δικαστικό Antonin Scalia, τον γερουσιαστή της Γιούτα, Orrin Hatch, καθώς και την γιατρό, Miriam Adelson. Με το ίδιο μετάλλιο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Aretha Franklin και Diana Ross.