Η έκθεση «David Bowie Is…» επιστρέφει ως εφαρμογή στο κινητό

david-bowie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μέσω του smartphone, θα μπορούμε να δούμε «από κοντά» κουστούμια, χειρόγραφους στίχους, έργα τέχνης και πολλά άλλα.

Μετά από πέντε χρόνια, η έκθεση «David Bowie Is…» ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όμως οι θαυμαστές του Βρετανού τραγουδιστή θα μπορέσουν να την απολαύσουν μέσω του smartphone τους. Όπως ανακοινώθηκε, η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη σε iOS και Android συσκευές στις 8 Ιανουαρίου 2019, ανήμερα των 72ων γενεθλίων του David Bowie.

Μέσω της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (AR) οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα εκατοντάδες εκθέματα, όπως κουστούμια, βίντεο, χειρόγραφους στίχους, έργα τέχνης και πολλά άλλα. Η έκθεση αποσκοπούσε να παρουσιάσει «το ευρύ φάσμα συνεργασιών του Bowie με καλλιτέχνες και σχεδιαστές στους τομείς της μόδας, του ήχου, των γραφικών, του θεάτρου, της τέχνης και του κινηματογράφου». Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει αρκετό υλικό που δεν είχε παρουσιαστεί στην έκθεση.

REX/Shutterstock / Nils Jorgensen

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των David Bowie Archive και της Sony Music Entertainment, η οποία είχε φιλοξενήσει την έκθεση στο Τόκιο το 2017. Τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας ανέλαβε το αμερικάνικο στούντιο Planeta, το οποίο ετοιμάζει παράλληλα και μια εκδοχή εικονικής πραγματικότητας (VR) που θα κυκλοφορήσει αργότερα.