Δωρεάν βιβλία για όλους από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

metropolitan-museum-of-art Kai Pilger
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το μουσείο διαθέτει σχεδόν 700 καταλόγους και βιβλία για την ιστορία της τέχνης μέσω του MetPublications.

Σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η τέχνη είναι για όλους και έτσι αποφάσισε να διαθέσει 569 βιβλία τέχνης μέσω του MetPublications. Εκεί οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν εντελώς δωρεάν εκδόσεις του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης για την ιστορία της τέχνης και καταλόγους.

Ανάμεσα στα βιβλία που είναι πλέον διαθέσιμα δωρεάν βρίσκονται τα «American Impressionism and Realism: The Painting of Modern Life, 1885–1915», «Vincent Van Gogh: The Drawings; French Art Deco », «Leonardo da Vinci: Anatomical Drawings from the Royal Library» και «Wisdom Embodied: Chinese Buddhist and Daoist Sculpture in The Metropolitan Museum of Art».

Metropolitan Museum of Art

Ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες έργα στο αρχείο του μουσείου υπάρχουν σκίτσα του Leonardo Da Vinci.

Το μουσείο ξεκίνησε να διαθέτει πολλές από τις εξαντλημένες εκδόσεις του το 2012, έχοντας βάλει στόχο να συμπεριλάβει σχεδόν όλα τα βιβλία και περιοδικά από την ίδρυση του το 1870. Εκτός όμως από τις συγκεκριμένες εκδόσεις, οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να κατεβάσουν περίπου εικόνες 400.000 έργων τέχνης σε υψηλή ανάλυση.

Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί και άλλα μουσεία τέχνης, όπως το Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει διαθέσει δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του βιβλία για τους Alexander Calder, Edvard Munch, Francis Bacon, Gustav Klimt, Egon Schiele και Kandinsky μεταξύ άλλων.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα βιβλία