Ο Freddie Mercury ένιωθε «δέσμιος» της δημοφιλίας

freddie-mercury Richard Young
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Ήταν εξαιρετικά ντροπαλός, εκ φύσεως ευγενικός και καλός, αλλά μπορούσε να γίνει δύστροπος και σκληρός» αποκάλυψε η βιογράφος του.

Η δραματική ταινία «Bohemian Rhapsody» μπορεί να έχει προβληματίσει με την απεικόνιση της προσωπικής ζωής του Freddie Mercury, όμως έχει σπάσει τα ταμεία. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Rami Malek, πρόσφατα παραδέχτηκε πως και ίδιος θα ήθελε να εξερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος τη ζωή του frontman των Queen.

Με την ταινία να βρίσκεται στην επικαιρότητα, το ενδιαφέρον για τους Queen έχει αναζωπυρωθεί και η βιογραφία της Lesley-Ann Jones με τίτλο «Bohemian Rhapsody: The Definitive Biography of Freddie Mercury» από το 2011 ξαναμπήκε στα charts των βιβλίων. Η βιογράφος έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Billboard, όπου μίλησε για τις επαφές της με τον εμβληματικό τραγουδιστή των Queen. Εκεί αποκάλυψε πως ο Mercury ένιωθε «δέσμιος» της δημοφιλίας του.

AP / Gill Allen

Αναφορικά με το βιβλίο της, η Jones σχολίασε πως ήταν ένα «έργο αγάπης» και τόνισε πως «λάτρευε» τον Mercury. «Είναι συναρπαστικό που τόσοι άνθρωποι τώρα μπορούν να διαβάσουν την ολοκληρωμένη ιστορία του» εξήγησε η συγγραφέας, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην απεικόνισή του στο «Bohemian Rhapsody».

«Για έναν τόσο φανταχτερό ερμηνευτή, ήταν ένας εξαιρετικά ντροπαλός άνθρωπος. Ήταν εκ φύσεως ευγενικός και καλός, αλλά μπορούσε να γίνει δύστροπος και σκληρός» δήλωσε η συγγραφέας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το «Bohemian Rhapsody» δεν κατάφερε να εξερευνήσει τις «πολλαπλές αντιφάσεις» του Mercury.

AP / Marco Arndt

Έχοντας ακολουθήσει τους Queen σε πολλές περιοδείες στο παρελθόν, η Jones πέρασε αρκετό χρόνο μόνη της με τον Mercury, ο οποίος της είχε αποκαλύψει «τους τρόπους κατά τους οποίους η διασημότητα και τα πλούτη τον είχαν υπονομεύσει ή ακόμα καταστρέψει». Σύμφωνα με την Jones, ο Mercury «συχνά επιζητούσε την ανωνυμία και την κανονικότητα».

Στη συνέχεια η Jones μίλησε για μια συζήτηση με τον Mercury, ένα βράδυ του 1986. Οι δυο τους κάθονταν στις όχθες τις λίμνης της Γενεύης στο Μοντρέ και αγνάντευαν τα ήρεμα, σκοτεινά νερά και τις επιβλητικές Άλπεις στο βάθος. «Εκείνο το βράδυ ο Freddie μίλησε για το πώς ήταν φυλακισμένος από τη δημοφιλία. Είπε πως όταν έρθει η ώρα του, ήθελε να τον θάψουν εκεί χωρίς τυμπανοκρουσίες – ήδη ήξερε πως οι μέρες του ήταν μετρημένες. Μου είπε “απλά πετάξτε με στην λίμνη όταν φύγω”» κατέληξε η Jones.