Η Universal ετοιμάζει μια ταινία «εμπνευσμένη» από τη μουσική του Prince

prince
ΤΡΙΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Θυμίζοντας την περίπτωση του «Mamma Mia!», η ταινία θα ενσωματώνει τραγούδια του Prince στην υπόθεση.

Ο ξαφνικός θάνατος του Prince το 2016 σκόρπισε μεγάλη θλίψη στους συναδέλφους και θαυμαστές του, αλλά αποτέλεσε και το εφαλτήριο ενός πολυσυζητημένου δικαστικού αγώνα μεταξύ των κληρονόμων του καλλιτέχνη και των δισκογραφικών εταιρειών με τις οποίες είχε συμβόλαια. Με την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων του πλούσιου έργου του να έχει πλέον ξεκαθαρίσει, η Universal έχει αποφασίσει να γυρίσει μια ταινία «εμπνευσμένη» από τη μουσική του Prince.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, η ταινία θα χρησιμοποιεί ορισμένα τραγούδια του Prince ως βάση για την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι βιογραφική. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στην περιπτώσεις των «Mamma Mia!» και «Μέχρι την άκρη του κόσμου», οι οποίες ενσωμάτωσαν στο κεντρικό αφήγημά τους τη μουσική των ABBA και των Beatles, αντίστοιχα.

REX/Shutterstock / Graham Wiltshire

Πηγές του άρθρου εξήγησαν πως οι κληρονόμοι του Prince είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορα στούντιο του Χόλυγουντ για μια τέτοια ταινία και πως η πρόεδρος της Universal, Donna Langley, είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Παράλληλα το άρθρο σημειώνει πως οι κληρονόμοι προτίμησαν μια περισσότερο μυθιστορηματική ταινία, καθώς θεωρούν πως το «Purple Rain» του 1984 καλύπτει εν πολλοίς τη ζωή του Prince.

Η Universal έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες με ταινίες εμπνευσμένες από τη μουσική, όπως το προαναφερθέν «Mamma Mia!», τη σειρά «Κάτι πιο pop», καθώς και την πρόσφατη μεταφορά των «Άθλιων» με τους Hugh Jackman, Russell Crowe και Anne Hathaway. Στα επόμενα σχέδια της Universal βρίσκεται μια ταινία βασισμένη στο «Last Christmas» των Wham! και μια μεταφορά του musical «Γάτες» του Andrew Lloyd Webber.