Το «Bohemian Rhapsody» έσπασε ένα νέο ρεκόρ

queen-bohemian-rhapsody
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η κλασσική επιτυχία των Queen έχει τα περισσότερα streams από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι που κυκλοφόρησε τον 20ό αιώνα.

Η μουσική των Queen έχει μια μεγάλη διαχρονική αξία, με τα τραγούδια τους να έχουν φανατικούς θαυμαστές όλων των ηλικιών. Σύμφωνα μάλιστα με την Universal, το βρετανικό rock συγκρότημα έγραψε το πιο δημοφιλές τραγούδι όλων των εποχών, καθώς το «Bohemian Rhapsody» έχει 1,6 δισεκατομμύρια streams – τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι που κυκλοφόρησε μέχρι το 2000.

Το συγκεκριμένο τραγούδι των Queen έχει καταφέρει να μπει τρεις φορές στο Billboard Hot 100 chart σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, κάτι το οποίο έχουν καταφέρει μονάχα το «1999» του Prince, το «Thriller» του Michael Jackson και ορισμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το «Bohemian Rhapsody» μπήκε στα charts για πρώτη φορά το 1976 καταλαμβάνοντας την ένατη θέση. Το τραγούδι επανήλθε στα charts του Billboard το 1992, φτάνοντας στην δεύτερη θέση, χάρη στην κωμωδία «Ο απίθανος κόσμος του Wayne» της Penelope Spheeris με τους Mike Myers και Dana Carvey.

Σε μια εμβληματική σκηνή της κλασσικής ταινίας οι ήρωες κάνουν βόλτα στο αυτοκίνητο τους όταν αποφασίζουν να βάλουν το «Bohemian Rhapsody» στο κασετόφωνο. Τότε αρχίζουν να χτυπιούνται και «χάνονται» ακούγοντας το τραγούδι των Queen.

Η τρίτη εμφάνιση του τραγουδιού στα charts, αυτή τη φορά στην 33η θέση, ήρθε χάρη στην ομώνυμη ταινία για την ζωή του Freddie Mercury και την άνοδο των Queen που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους πριν από λίγες εβδομάδες.

Παρά το γεγονός ότι εκφράστηκαν ενστάσεις σχετικά με την προσωπική ζωή του frontman των Queen, η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία στα ταμεία, με τα έσοδα να εκτιμώνται στα 539 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.