Ο «Μεγάλος Αδερφός» προσέχει την Taylor Swift

taylor-swift
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Εντοπίζει τους «εκατοντάδες» μανιακούς θαυμαστές της με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Όπως πολλοί αστέρες του θεάματος, έτσι και η Taylor Swift έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μανιακούς θαυμαστές στο παρελθόν. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Rolling Stone, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πλέον χρησιμοποιεί ένα ειδικό σύστημα ψηφιακής αναγνώρισης προσώπου για να αναγνωρίζει και να εντοπίζει τους «εκατοντάδες» μανιακούς θαυμαστές της.

Το άρθρο αναφέρει πως στην συναυλία που έδωσε η Swift τον περασμένο Μάιο υπήρχε ένα περίπτερο, όπου οι θαυμαστές της μπορούσαν να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τις πρόβες. Μέσα στο περίπτερο όμως υπήρχε μια ειδική κάμερα που έβγαζε φωτογραφίες τους και τις έστελνε σε ένα «αρχηγείο», όπου γινόταν αντιπαραβολή με μια βάση δεδομένων με «εκατοντάδες μανιακούς θαυμαστές» της τραγουδίστριας.

BFA/REX/Shutterstock / John Salangsang

Σύμφωνα με δηλώσεις του Mike Downing, υπεύθυνου ασφαλείας της Oak View Group, η χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη σε στάδια και αρένες. Είναι ενδεικτικό άλλωστε που η Ticketmaster και η Live Nation έχουν επενδύσει στην αντίστοιχη υπηρεσία Blink Identity με στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση σε συναυλίες.

Το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον συναυλιακό χώρο είναι να κοιτάξει τον φακό μιας κάμερας για μισό δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία με τα εισιτήρια και να ελαχιστοποιούνται οι ουρές. Η εταιρεία που δημιούργησε την συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συνεργαστεί με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για αντίστοιχα συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης στην Μέση Ανατολή, στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.