Στα δικαστήρια η Gwen Stefani λόγω τραυματισμού σε συναυλία της

gwen-stefani
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Αμερικανίδα pop star απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να πλησιάσει τη σκηνή και δημιουργήθηκε πανικός.

Η Gwen Stefani των No Doubt βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, λόγω ενός τραυματισμού σε συναυλία της το 2016. Πιο συγκεκριμένα, η Lisa Stricklin υπέστη ένα κάταγμα κατά τη διάρκεια εμφάνισης της Αμερικανίδας τραγουδίστριας στην Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με την μήνυση της Stricklin, η Stefani φέρεται να παρότρυνε το πλήθος να πλησιάσει στη σκηνή «για να τους δει λίγο καλύτερα», λέγοντας πως «δε θα νοιαστεί κανείς». Το κάλεσμα της τραγουδίστριας ώθησε πολλούς θαυμαστές να τρέξουν με πανικό προς τη σκηνή, με αποτέλεσμα Stricklin να ποδοπατηθεί και να υποστεί  κάταγμα στο αριστερό της πόδι.

Broadimage/REX/Shutterstock

Ο δικαστής Robert Conrad που εξέτασε τη μήνυση της Stricklin αποφάνθηκε πως η πρόσκληση που απηύθυνε η Stefani μπορεί να σημαίνει ότι η τραγουδίστρια είναι υπόλογη για τον τραυματισμό και όχι ο διοργανωτής της συναυλίας, η Live Nation. Στο 32σέλιδο πόρισμα του ο δικαστής αναφέρθηκε στου στίχους του «The Sweet Escape», όπου η Stefani τραγουδά «I know I’ve been a real bad girl, I’ll try to change, I didn’t mean for you to get hurt».

Παράλληλα ο δικαστής αντέκρουσε το επιχείρημα της Stefani πως καλύπτεται από υπόθεση του 1988, όταν ο Ozzy Osbourne των Black Sabbath είχε κατηγορηθεί πως ώθησε έναν νέο στην αυτοκτονία με τους στίχους του. Σύμφωνα με τον Conrad η υπόθεση του Osbourne (για την οποία αθωώθηκε) είχε να κάνει με «ουσιαστικούς στίχους και όχι οδηγίες σε συναυλία».

Shutterstock

Η Stefani δεν έχει σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου και σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος συμβιβασμός με τη Stricklin, τότε η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Φεβρουαρίου.