Σε μπελάδες ο Chris Brown για έναν καπουτσίνο

chris-brown
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Αμερικάνος ράπερ δεν είχε την κατάλληλη άδεια για το εξωτικό κατοικίδιο του και μπορεί να βρεθεί στην φυλακή για έξι μήνες.

Ο Chris Brown θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, αυτή την φορά όμως όχι για τον ευέξαπτο χαρακτήρα του, αλλά επειδή έχει ως κατοικίδιο έναν καπουτσίνο. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το ΤΜΖ, ο Αμερικάνος μουσικός δεν έχει την σχετική άδεια για το συγκεκριμένο είδος και εφόσον βρεθεί ένοχος στα δικαστήρια, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες.

Οι αρχές επισκέφτηκαν τον Brown, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδώσει τον καπουτσίνο ονόματι Fiji, μετά την δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram. Ο δικηγόρος του Mark Geragos εξέφρασε την έκπληξη του στο TMZ που πρέπει να επιλυθεί στα δικαστήρια το «παράλογο ζήτημα», το οποίο χαρακτήρισε «σπατάλη δημοσίου χρήματος». Ο Brown αναμένεται να εμφανιστεί στα δικαστήρια του Λος Άντζελες στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πολλές οικολογικές οργανώσεις, οι καπουτσίνοι, όπως όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά δεν προσαρμόζονται καλά σε συνθήκες σπιτιού. Οι καπουτσίνοι, οι οποίοι συναντώνται κυρίως στην Κεντρική και Νότια Αμερική, είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα και χρειάζονται τόσο την συντροφιά άλλων μαϊμούδων του είδους, όσο και τον κατάλληλο χώρο για άσκηση.

Shutterstock

Ως κατοικίδια λοιπόν οι καπουτσίνοι μπορεί να γίνουν επιθετικοί και δυστυχισμένοι, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς χρειάζονται ειδική διατροφή για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους.