«Ποίηση on the road» και τον Ιανουάριο

poiisi-on-the-road
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά μάς δίνει ραντεβού στη συμβολή Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη νέα χρονιά με την ΠΟΙΗΣΗ on the road και δίνει ραντεβού στη συμβολή Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι ποιητές Ουρανία Παπακώστα, Μαρία Φίλη,  Θωμάς Τσαλαπάτης και Ευτυχία Παναγιώτου θα απαγγείλουν ποιήματά συντροφιά  με τις ζωντανές μουσικές των Δημήτρη και Νέστορα Βασιλάκη.

Στο πλαίσιο της δράσης ΠΟΙΗΣΗ on the road την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητά με τους Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρη Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου με θέμα Ποίηση και Πόλημε ελεύθερη είσοδο.

Συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον κύκλο ΠΟΙΗΣΗ on the road το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνεργάζεται με την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. 

Η ποίηση ταξιδεύει με λεωφορεία, μετρό ή τρένα, πηγαίνει σε σταθμούς και δρόμους της Αθήνας. Ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας οδηγούν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο με αναγνώσεις στο λεωφορείο 049 (Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019) και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο με πανηγυρικό κλείσιμο.