Η Nicki Minaj ετοιμάζεται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων

nicki-minaj Tinseltown
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα ράπερ που θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων άλμπουμ σε πωλήσεις.

Με την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου της με τίτλο «Queen», η Nicki Minaj ετοιμάζεται να σπάσει ένα τεράστιο ρεκόρ, καθώς αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα ράπερ που θα έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια δίσκους. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η RIAA – η ένωση δισκογραφικών εταιριών των ΗΠΑ – η Minaj έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 99 εκατομμύρια αντίτυπα των άλμπουμ της, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται μόλις ένα εκατομμύριο πωλήσεις για να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων.

Η εξέλιξη αναμφίβολα θα έχει χαροποιήσει την Minaj, καθώς πέρσι είχε εκφράσει την ενόχληση της με το Spotify και τον Travis Scott, όταν το «Queen» έκανε το ντεμπούτο του στην δεύτερη θέση των αμερικάνικων chart. Το άλμπουμ της Minaj πούλησε 185.000 αντίτυπα, ενώ το «Astroworld» του Travis Scott βρέθηκε στην πρώτη θέση των charts με 205.000 πωλήσεις.

BFA/REX/Shutterstock / David X. Prutting

Σύμφωνα όμως με την Minaj, η επίδοση του Scott ήταν πλασματική, καθώς στην καταμέτρηση συμπεριλήφθηκαν περίπου 50.000 «season passes». Όπως εξήγησε η Αμερικανίδα ράπερ, με την αγορά του πάσου οι θαυμαστές του Scott αποκτούσαν να αγοράσουν νωρίτερα εισιτήρια για τις συναυλίες του. Επειδή όμως δεν υπήρχε η υποχρέωση να εξαργυρώσουν τον κωδικό που έλαβαν για να κατεβάσουν το άλμπουμ, δεν είναι ξεκάθαρο πόσα αντίτυπα «πουλήθηκαν» στην πραγματικότητα, καθώς πολλοί ενδέχεται να απέκτησαν τα πάσα μόνο για την προπώληση την εισιτηρίων.

«Ο Travis πούλησε πάνω από 50 χιλιάδες από αυτά. Χωρίς καμία προϋπόθεση απόκτησης του άλμπουμ! Χωρίς ημερομηνίες για μια περιοδεία κτλ. Του μίλησα. Ξέρει πως δεν έχει το #1 άλμπουμ αυτή την εβδομάδα. Αγαπώ τους θαυμαστές μου για το #1 άλμπουμ στην Αμερική» έγραψε η Minaj στον λογαριασμό της στο Twitter.