Η ποίηση των Παράσχου, Παλαμά και Σουρή ζωντανεύει στον Παρνασσό

o-parnassos-ton-poiiton
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συγγραφείς και επιστήμονες «συναντούν» και επανασυστήνουν τους τρεις εμβληματικούς και δημοφιλείς ποιητές.

Ένας κύκλος συναντήσεων και δράσεων ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου 2019 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Αντλώντας έμπνευση από το διάσημο πίνακα του Γ. Ροϊλού «Οι Ποιηταί», συγγραφείς και επιστήμονες «συναντούν» και επανασυστήνουν τρεις εμβληματικούς και δημοφιλείς ποιητές: τον Αχιλλέα Παράσχο, τον Κωστή Παλαμά και τον Γεώργιο Σουρή, που υπήρξαν διακεκριμένα μέλη του Φ.Σ. Παρνασσός.

Η πρώτη site-specific συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, 7μ.μ., τιτλοφορείται «Χαιρέτα μας τον πλάτανο» και είναι αφιερωμένη στο ρομαντικό ποιητή του 19ου αιώνα Αχιλλέα Παράσχο.

Συζητούν: ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο ιστορικός και διευθυντής του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, δρ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, ο κριτικός Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και ο αρχιτέκτων – ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Μανώλης Μπίρης. Συντονίζει: η ιστορικός Μαρία Σαμπατακάκη

Μία λιτή οπτική εγκατάσταση, ήχοι και λέξεις συνθέτουν ένα ιστορικό αφήγημα γνωριμίας με τον Αχιλλέα Παράσχο, πλαισιώνοντας τη συζήτηση.

Την οργάνωση και επιμέλεια του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Φίλοι του Φ. Σ. Παρνασσός που φέτος συμπληρώνουν δέκα χρόνια ζωής στηρίζοντας και προωθώντας το έργο του ιστορικού Συλλόγου ενώ ο σχεδιασμός και η παραγωγή ανήκει στην Ομάδα παραγωγής δημόσιας ιστορίας «hιστορισταί».

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Info
«Ο Παρνασσός των Ποιητών» - Πράξη πρώτη: Πέμπτη 17 Ιανουαρίου | 19:00. Αχιλλέας Παράσχος, «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο». Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα