Το θρυλικό Woodstock κλείνει τα 50 και επιστρέφει

woodstock
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο τριήμερο φεστιβάλ «ειρήνης και μουσικής» του Αυγούστου.

Το πνεύμα του Woodstock – του θρυλικού φεστιβάλ μουσικής που άφησε το στίγμα του σε μια ολόκληρη γενιά – παραμένει ζωντανό και θα επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι για ένα «τριήμερο ειρήνης και μουσικής». Το νέο φεστιβάλ, το οποίο γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την πρώτη του εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Watkins Glen της Νέας Υόρκης από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου.

«Το πουλί της ειρήνης επέστρεψε» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών για την επετειακή εκδήλωση στο Twitter, μαζί με μια νέα animated εκδοχή του κλασσικού σήματος του φεστιβάλ. Πάνω από 400.000 άνθρωποι είχαν πάει στο φεστιβάλ του 1969, όπου έπαιξαν οι Janis Joplin, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, The Who και Jefferson Airplane μεταξύ πολλών άλλων.

Σε δηλώσεις του στους New York Times ο Michael Lang – ένας εκ των δημιουργών του φεστιβάλ το 1969 – τόνισε πως στόχος του είναι ο κοινωνικός ακτιβισμός να αποτελέσει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση του 2019. «Το Coachella κάνει τα δικά του, όπως το Bonnaroo και το Lollapalooza. Νομίζω όμως πως χάνουν μια ευκαιρία να κάνουν μια διαφορά στον κόσμο. Είναι όλα τέλεια μέρη για κοινωνική συμμετοχή και προώθηση ιδεών και νομίζω ότι χάνεται» δήλωσε ο Lang.

Όταν ρωτήθηκε για το μπάτζετ της φετινού Woodstock, ο Lang απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας πως οι καλλιτέχνες είχαν πληρωθεί συνολικά 135.000 δολάρια το 1969 και ότι πλέον «οι καιροί έχουν αλλάξει». Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, τα ονόματα και πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.