Μετά το βινύλιο επιστρέφει και η κασέτα;

cassette-boom-box-stereo
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το πολυαγαπημένο φορμάτ των 1980s κάνει ένα δυναμικό comeback.

Παρά το γεγονός ότι οι ταχύτητες του διαδικτύου είναι πιο γρήγορες από ποτέ και πλέον οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν αφομοιώσει ένα νέο μοντέλο online διανομής, το CD δεν λέει να πεθάνει (ακόμα), ενώ το βινύλιο έχει κάνει ένα δυναμικό και υπολογίσιμο comeback στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις του Official Charts Company στη Μεγάλη Βρετανία, μετά το βινύλιο φαίνεται πως επιστρέφει και η κασέτα. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 πουλήθηκαν περίπου 50.000 κασέτες, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 125,3% σε σχέση με το 2017. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση του ταπεινού και ξεπερασμένου ρετρό φορμάτ από το 2004.

Το νέο άλμπουμ των The 1975 πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα σε κασέτα από οποιοδήποτε άλλο στην Μεγάλη Βρετανία την περασμένη χρονιά.

Το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε κασέτα ήταν το «A Brief Inquiry Into Online Relationships» των The 1975. Συνολικά πουλήθηκαν 7,523 αντίτυπα με την συντριπτική πλειοψηφία (7,147) να πωλούνται την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ από το 2002.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές άλμπουμ σε κασέτα ήταν το «Golden» της Kylie Minogue με 6,262 αντίτυπα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το «No Tourists» των Prodigy με 2,148 αντίτυπα. Η πεντάδα έκλεισε με το «Awesome Mix 2» soundtrack της ταινίας «Φύλακες του γαλαξία» και το «Sweetener» της Ariana Grande.