Εξοργισμένη η οικογένεια του Michael Jackson με το «Leaving Neverland»

michael-Jackson Eugene Adebari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η ταινία του βραβευμένου με BAFTA σκηνοθέτη επικεντρώνεται σε νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed έχει προκαλέσει την οργή της οικογένειας του Michael Jackson. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance τις επόμενες εβδομάδες, επικεντρώνεται σε νέες καταγγελίες κακοποίησης από τον τραγουδιστή.

Οι νέες καταγγελίες έρχονται από δύο άνδρες που ισχυρίζονται πως στην ηλικία των επτά και δέκα χρονών αντίστοιχα έπεσαν θύματα κακοποίησης από τον Jackson κατά τη διάρκεια «μακροχρόνιων» σχέσεων μαζί του.

AP

Η Neverland, το ράντζο του Michael Jackson, βρίσκεται στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

«Είναι άλλη μια ζοφερή παραγωγή σε μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια να εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν από τον Michael Jackson» τόνισε η οικογένεια του «Βασιλιά της Pop» στην επίσημη ανακοίνωσή της. Στη συνέχεια αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είχαν καταθέσει ενώπιον των δικαστηρίων πως ο Jackson «δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ ανάρμοστα απέναντί τους» και χαρακτήρισαν τις νέες κατηγορίες «ξεπερασμένες».

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο ράντζο του εμβληματικού μουσικού, όπου ζούσε από το 1988 έως το 2003. Μετά από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ενός 13χρονου το 2003, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έρευνα και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια το 2005. Παρά την απαλλαγή του Jackson από όλες τις κατηγορίες, η τεράστια δημοσιότητα της υπόθεσης και η εκκεντρική συμπεριφορά του είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην καριέρα του όσο ζούσε.

REX/Shutterstock / Karl Schoendorfer

Ο Michael Jackson πέθανε το 2009 στην ηλικία των 50 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς του «Leaving Neverland», το ντοκιμαντέρ αποσκοπεί στο να σκιαγραφήσει ένα «πορτρέτο συνεχούς εκμετάλλευσης και εξαπάτησης» και να αναδείξει πως η δύναμη των celebrity μπορεί να επιτρέψει σε μια φυσιογνωμία που χαίρει εκτίμησης «να διεισδύσει στις ζωές μαγεμένων παιδιών και των γονέων τους». Ο σκηνοθέτης είχε τιμηθεί με ένα BAFTA το 2015 για το ντοκιμαντέρ «The Paedophile Hunter», το οποίο κατέγραψε τις προσπάθειες ενός κινηματογραφιστή να αποκαλύψει τη δράση παιδόφιλων στο διαδίκτυο.