Οι Cranberries ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου τους

the-cranberries-dolores-oriordan Maria Laura Antonelli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η τραγουδίστρια του ιρλανδικού rock συγκροτήματος, Dolores O’Riordan, πέθανε ξαφνικά κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων το 2018.

Το όγδοο και τελευταίο άλμπουμ των Cranberries θα έχει τον τίτλο «In The End» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου μέσω της BMG. Πρόκειται για το τελευταίο άλμπουμ του ιρλανδικού συγκροτήματος με την Dolores O’Riordan, η οποία πέθανε ξαφνικά στις αρχές του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο single του δίσκου, το «All Over Now».

Ακούστε το «All Over Now» των Cranberries

Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone, τα 11 τραγούδια του δίσκου είχαν ηχογραφηθεί σε demo μορφή πριν τον θάνατο της O’Riordan και έχοντας λάβει την ευχή της οικογένειάς της, το άλμπουμ ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή του παραγωγού και επί χρόνια συνεργάτη των Cranberries, Stephen Street.

«Η Dolores ήταν ενθουσιασμένη με την προοπτική δημιουργίας αυτού του δίσκου και στην ιδέα να ξαναβγούμε στον δρόμο για να παίξουμε τα τραγούδια ζωντανά» τόνισε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Noel Hogan, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την απόφαση να κυκλοφορήσει το άλμπουμ.

«Ξέραμε πως αυτό έπρεπε να είναι ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) άλμπουμ των Cranberries που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Η ανησυχία ήταν πως θα καταστρέφαμε την κληρονομιά του συγκροτήματος εάν κάναμε ένα ανεπαρκές άλμπουμ. Αφού εξετάσαμε όλα τα demo πάνω στα οποία η Dolores και εγώ είχαμε δουλέψει και αποφασίσαμε πως είχαμε ένα τόσο δυνατό άλμπουμ, ξέραμε πως ήταν το σωστό και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Dolores» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της τραγουδίστριας, Eileen O’Riordan, σχολίασε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλo τρόπο να τιμήσουμε την πρώτη επέτειο από τον χαμό της Dolores και να γιορτάσουμε τη ζωή της από το να ανακοινώσουμε στον κόσμο την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της με το συγκρότημα. Μου λείπει τρομερά, ειδικά σήμερα, όπως σε όλη την οικογένεια. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη για αυτό το άλμπουμ και πραγματικά ανυπομονούσε για την κυκλοφορία του. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τώρα είναι ευτυχισμένη και θα ήταν ευχαριστημένη από τη σημερινή ανακοίνωση».