Μήνυση της Rihanna κατά του πατέρα της

rihanna Evan Agostini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ισχυρίζεται πως ο πατέρας της εκμεταλλεύεται το όνομά της για να προωθήσει τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Rihanna αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της, Ronald Fenty, με τον ισχυρισμό πως εκμεταλλεύεται το όνομά της για να προωθήσει τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η pop star, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Robyn Rihanna Fenty, ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών Fenty Beauty το 2017.

Παρά το γεγονός ότι η Rihanna έχει αποκτήσει το εμπορικό σήμα για την λέξη «Fenty», ο πατέρας της ίδρυσε λίγο αργότερα την ίδια χρονιά μια εταιρεία προώθησης ταλέντων με την επωνυμία Fenty Entertainment. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, η ιστοσελίδα της εταιρείας ταλέντων ανακοίνωνε την ίδρυσή της «με την Rihanna», παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν είχε καμία εμπλοκή ή ανάμειξη σε αυτή.

REX/Shutterstock / David Crichlow

H Rihanna και ο πατέρας της θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με άρθρο του TMZ, η Rihanna κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα της θεωρώντας πως εκμεταλλεύεται το brand name της εταιρείας καλλυντικών. Παράλληλα η Rihanna φέρεται να είχε στείλε πολλά εξώδικα σχετικά με το όνομα της Fenty Entertainment, τα οποία όμως ο πατέρας της αγνόησε και συνέχισε να αποκομίζει κέρδη από αυτή.

Στα σχετικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το TMZ, η Rihanna ισχυρίζεται επίσης πως ο πατέρας της προσπάθησε ανεπιτυχώς να κατοχυρώσει το όνομα «Fenty» για ένα συγκρότημα μπουτίκ ξενοδοχείων. Επιπροσθέτως η τραγουδίστρια αναφέρει πως ο πατέρας της και ο συνεργάτης του αυτοπαρουσιάζονταν ως εκπρόσωποί της με στόχο να κλείσουν συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων. Η Rihanna αναφέρει χαρακτηριστικά πως προσπάθησαν να κλείσουν μια περιοδεία 15 συναυλιών στην Λατινική Αμερική χωρίς την έγκρισή της.