Pearl Jam: «Ο θάνατος του Chris Cornell μας επηρέασε βαθύτατα»

pearl-Jam Amy Harris
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο μπασίστας του grunge συγκροτήματος από το Σιάτλ μίλησε για τις προκλήσεις και τις επιρροές του επόμενου δίσκου τους.

Οι Pearl Jam ετοιμάζουν τον ενδέκατο δίσκο τους, το follow up του «Lightning Bolt» που κυκλοφόρησε το 2013 και ο μπασίστας του συγκροτήματος, Jeff Ament, μίλησε για τις ηχογραφήσεις και τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν. Παράλληλα αποκάλυψε πως ο ξαφνικός θάνατος του Chris Cornell τον Μάιο του 2017 τους επηρέασε και προβλημάτισε βαθύτατα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δημιουργία του άλμπουμ.

Σύμφωνα με τον Ament, η διαδικασία «προχωράει αργά» μετά τον θάνατο του Cornell. «Θα ήταν διασκεδαστικό να ηχογραφήσουμε ή ακόμα και να γράψουμε ένα τραγούδι μαζί. Νομίζω Πως όταν έφυγε ο Chris ήταν πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε και μετά υπάρχει η καθημερινότητα της ζωής» δήλωσε στο Rolling Stone.

Παρά τον αργό ρυθμό, ο Ament εκτίμησε πως οι Pearl Jam βρίσκονται «στα μέση» του νέου άλμπουμ και τόνισε πως θα συνεχίσουν μέχρι να τον ολοκληρώσουν. «Απλά βρισκόμαστε λίγο σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας» συμπλήρωσε ο Ament.

Invision/AP / Chris Pizzello

Η Miley Cyrus εντυπωσίασε επί σκηνής στην tribute συναυλία για τον Cornell.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια συναυλία στο Λος Άντζελες αφιερωμένη στον Chris Cornell, όπου συμμετείχαν πολλά μεγάλα ονόματα και φίλοι του μουσικού, όπως οι Metallica, η Miley Cyrus, ο Ryan Adams, οι Foo Fighters, η Fiona Apple και οι Melvins, μεταξύ πολλών άλλων. Στη συναυλία συμμετείχαν και τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden, οι οποίοι ερμήνευσαν οχτώ τραγούδια με τη βοήθεια των Taylor Hawkins, Taylor Momsen και Tom Morello.

«Όλοι ξέρουμε πως η μουσική μπορεί να μας αλλάξει, αλλά ο Chris έκανε κάτι ακόμα πιο εκπληκτικό – άλλαξε τη μουσική και άνοιξε τον δρόμο για τόσους πολλούς από το Σιάτλ και σε όλον τον κόσμο. Εκείνη η κληρονομιά και η επιρροή του θα ζει για πολλές μελλοντικές γενιές» δήλωσε η Vicky Cornell για την αφιερωματική συναυλία.

REX/Shutterstock / Chelsea Lauren

Οι ιατροδικαστικές αρχές αποφάνθηκαν πως ο θάνατος του Cornell οφείλεται σε αυτοκτονία, κάτι το οποίο έχει αμφισβητήσει η χήρα του μουσικού, Vicky Cornell.

«Είμαι τόσο περήφανη που μαζί με την κληρονομιά του, το φιλανθρωπικό έργο του συνεχίζει να μεγαλώνει και να ανθίζει. Ο Chris θα ήταν πολύ περήφανος. Για να το πω απλά, εξαιτίας σας ο Chris ζει, ένας αθάνατος της μουσικής του οποίου το πάθος να βοηθά τους άλλους είναι πιο ζωντανό σήμερα από ποτέ» κατέληξε η Cornell.