Ακυρώνεται η επίσκεψη του Samuel Bjørk στην Αθήνα

bJork-by-harald-Øren Harald Øren
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο συγγραφέας επρόκειτο να επισκεφτεί τη χώρα μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων (ενότητα «Ένας κόσμος συγγραφείς»)με τη συνεργασία των Εκδόσεων Διόπτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων η προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Νορβηγό συγγραφέα Samuel Bjørk την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Η ζωή μέσα από τα νορβηγικά αστυνομικά μυθιστορήματα»  ακυρώνεται λόγω θέματος υγείας του συγγραφέα που δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει εκτός χώρας.

 Samuel Bjørk είναι το ψευδώνυμο του νορβηγού μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα, εικαστικού και τραγουδοποιού Frode Sander Oien (Φρούντε Σάντερ Έιεν). Γεννημένος το 1969, έγραψε το πρώτο του θεατρικό όταν ήταν 22 ετών και στη συνέχεια δημοσίευσε δύο μυθιστορήματα –Η καταπληκτική Pepsi Love (2001) και Σπιντ για πρωινό (2009)– που εγκωμιάστηκαν από τους κριτικούς. Το 2016 απέσπασε το oλλανδικό Hebban Award για το καλύτερο μεταφρασμένο θρίλερ της χρονιάς. Αυτοδίδακτος, αδιάφορος προς τη δημοσιότητα, ο Έιεν έχει εκδώσει άλλα πέντε θεατρικά έργα και έξι μουσικά άλμπουμ, ενώ έχει κάνει και πολλές εκθέσεις σε γκαλερί. Ζει και εργάζεται στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, μεταφράζοντας, μεταξύ άλλων, Σαίξπηρ. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα το μπεστ σέλερ του Παγωμένος άγγελος (2015), Η κουκουβάγια (2016) και το νέο του μυθιστόρημα Το αγόρι στο χιόνι (2019, μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη).