Η Fender γιορτάζει τα 50 χρόνια των Led Zeppelin με επετειακές κιθάρες

led-zeppelin Jorgen Angel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το εμβληματικό rock συγκρότημα ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα snowboard εμπνευσμένο από το artwork του πρώτου δίσκου τους.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση ενός εκ των πιο εμβληματικών συγκροτημάτων στην ιστορία της rock, των Led Zeppelin. Για αυτή τη ξεχωριστή επέτειο, η Fender ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μια σειρά από κιθάρες εμπνευσμένες από τον Jimmy Page.

Ο θρυλικός κιθαρίστας είχε παίξει με μια Telecaster στον πρώτο ομώνυμο δίσκο των Led Zeppelin που του είχε δωρίσει ο πρώην συνεργάτης του στους Yardbirds, Jeff Beck. Η Fender αποφάσισε λοιπόν να βγάλει τέσσερις νέες κιθάρες που είναι εμπνευσμένες από τα σχέδιά του.

Fender

Αρχικά ο Page είχε ενσωματώσει καθρέπτες στην κιθάρα του, για να ξεχωρίζει, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να την ζωγραφίσει με τον εμβληματικό και ψυχεδελικό δράκο. Όσοι θελήσουν να αποκτήσουν μια από τις επετειακές κιθάρες θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς οι δύο εκδοχές (με τον δράκο ή τους καθρέπτες) κοστίζουν περίπου 26.000 ευρώ. Υπάρχει όμως μια πιο φθηνή εργοστασιακή εκδοχή με τους καθρέπτες για περίπου 2.700 ευρώ και η κλασσική Telecaster για περίπου 1.450 ευρώ.

Εκτός όμως από τις εμπνευσμένες κιθάρες, οι Led Zeppelin ανακοίνωσαν πως σε συνεργασία με την Burton θα κυκλοφορήσουν ένα snowboard, το σχέδιο του οποίου θα είναι εμπνευσμένο από εξώφυλλο του πρώτου δίσκου τους. Όσοι αγοράσουν της σανίδα θα αποκτήσουν δώρο το νέο βιβλίο τους με τίτλο «Led Zeppelin by Led Zeppelin».