Tαϊλανδέζικο συγκρότημα επικαλέστηκε «άγνοια» σχετικά με την σβάστικα

bnk-48 Masakazu Hamasuna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σάλος προκλήθηκε όταν η Pichayapa «Namsai» Natha εμφανίστηκε στις πρόβες των BNK 48 φορώντας μπλούζα με τη Ναζιστική σημαία.

Το ταϊλανδέζικο pop συγκρότημα BNK 48 βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όχι λόγω της μουσικής του, αλλά για τις ενδυματολογικές επιλογές ενός μέλος του. Πιο συγκεκριμένα, μια τραγουδίστρια του συγκροτήματος εμφανίστηκε στις πρόβες φορώντας ένα μπλουζάκι με τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας, δύο μέρες πριν την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Μπανγκόκ, Smadar Shapira, εξέφρασε την έκπληξη και απογοήτευσή του για το συμβάν στο Twitter, λέγοντας πως «η παρουσίαση ναζιστικών συμβόλων από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος πλήγωσε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο».

Η 19χρονη Pichayapa «Namsai» Natha παραδέχτηκε την άγνοιά της και ζήτησε συγγνώμη μέσω μιας απολογίας στο Facebook. «Σας παρακαλώ, συμβουλέψτε με ώστε να γίνω καλός ενήλικας στο μέλλον. Δεν μπορώ να διορθώσω ένα λάθος, αλλά υπόσχομαι πως δεν θα το επιτρέψω να ξανασυμβεί» έγραψε η Natha στον λογαριασμό της.

Πολλοί θαυμαστές των BNK 48 έσπευσαν να υποστηρίξουν τη Natha, κατηγορώντας το ταϊλανδέζικο εκπαιδευτικό σύστημα επειδή εστιάζει περισσότερο στην ιστορία της Ταϊλάνδης και της Μιανμάρ. Με λιγότερες αναφορές στην παγκόσμια ιστορία, αναπόφευκτα πολλοί κάτοικοι της χώρας έχουν ελάχιστη γνώση για το Ολοκαύτωμα.