Προς πώληση οι επιστολές που προοιωνίζονταν την διάλυση των Beatles

beatles-1969 David Magnus
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η διακοπή συνεργασίας των «Σκαθαριών» με την οικογένεια της Linda McCartney σηματοδότησε την «αρχή του τέλους».

Δύο επιστολές που αποκάλυψαν την «αρχή του τέλους» των Beatles θα διατεθούν σύντομα προς πώληση. Οι δύο επιστολές από τον Ιανουάριο και Απρίλιο του 1969 είχαν ως παραλήπτες τους John και Lee Eastman, τον πατέρα και αδερφό της Linda McCartney - συζύγου του Paul McCartney και θα πωληθούν για 225.000 και 325.000 δολάρια αντίστοιχα μέσω της ιστοσελίδας Moments In Time, η οποία ειδικεύεται στο εμπόριο αυτόγραφων, επιστολών, φωτογραφιών και σεναρίων.

Στην πρώτη επιστολή οι Beatles και ο επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρείας Apple Corps, Neil Aspinall, ενημερώνουν τον John Eastman πως τον εξουσιοδοτούν να ενεργήσει ως εκπρόσωπος τους σε σχέση με μια σειρά συμβολαίων. Στην δεύτερη επιστολή όμως, οι John Lennon, George Harrison και Ringo Starr ανακοινώνουν πως διακόπτουν την συνεργασία με τον Lee Eastman καθώς συνεργάζονται πλέον με τον μάνατζερ των Rolling Stones, Allan Klein.

REX/Shutterstock / David McEnery

Τα τρία μέλη των Beatles αναγνωρίζουν πως ο McCartney θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Eastman και σημειώνουν πως οι εκπρόσωποι τους θα συνεργαστούν πλήρως μαζί τους. Η επιστολή αυτή ουσιαστικά προοιωνίζει την διάλυση των «Σκαθαριών» το 1970, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των μελών σταδιακά γινόντουσαν πιο έντονες κατά διάρκεια των ηχογραφήσεων του τελευταίου άλμπουμ, το «Let It Be».

Το ενδιαφέρον για αυτή την περίοδο των Beatles έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με τον Peter Jackson να ανακοινώνει ένα ντοκιμαντέρ που θα εξιστορεί τις τελευταίες μέρες του συγκροτήματος. Η ταινία του Jackson θα είναι βασισμένη σε περίπου 55 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού που γύρισε ο Michael Lindsay-Hogg για την ταινία «Let It Be» κατά την διάρκεια ηχογραφήσεων του άλμπουμ.