Τι μορφή έχουν τα όνειρα;
Ο Χρήστος Σκούρας ερμηνεύει τα όνειρα μέσα από τη δική του εικαστική οπτική και αποτυπώνει σε καμβά την «επιστήμη των ονείρων» , στην ομώνυμη έκθεση που φιλοξενείται στη γκαλερί του Black Duck, από την Τρίτη 9 έως την Κυριακή 21 Απριλίου.
Στην πρώτη του ατομική δουλειά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Όλγα Ζιρώ, ο Χρήστος Σκούρας κυριεύει τα όνειρα και τα μετατρέπει σε εικόνες. Με τη γραφίδα του, δίνει μορφή στα φανταστικά οράματα του ονείρου, όπως ο επιστήμονας παρατηρεί με αντικειμενικότητα και καταγράφει τα αποτελέσματα των παρατηρήσεών του.
Προϊόντα του ρεαλισμού και των αναμνήσεων που ανασύρει, τα έργα του Χρήσου Σκούρα είναι δοσμένα μέσα από ένα πρίσμα διαφορετικό. Μια οπτική όπου η παράδοση παντρεύεται την ποπ αρτ, τα ιαπωνικά χαρακτικά συναντούν τα υφάσματα, η τεχνική του ραψίματος σμίγει με τα πενάκια και γεννάει πότε τον κινηματογράφο, πότε τη μουσική έκρηξη της glam rock και πότε τα προσωπικά βιώματα.
Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Woody Αllen «στην Τέχνη επιλέγεις εσύ πώς είναι μια πραγματικότητα».
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Δήμητρα Μωραίτη .
Πληροφορίες: Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου, Cafe-Bar-Restaurant-Gallery, Χρήστου Λαδά 9α, 210 3234760, www.blackduck.gr , [email protected] , εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 9 Απριλίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ., διάρκεια έκθεσης: 9 – 21 Απριλίου 2013, καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00, κυριακή: 19.00 – 22.00.







