Σημαντική αύξηση στον αριθμό των γυναικών που κέρδισαν βραβεία Grammy φέτος

grammy-dua-lipa-kacey-musgraves-cardi-b
ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι γυναίκες άφησαν το στίγμα τους στη φετινή τελετή μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου των βραβείων Neil Portnow.

Την περασμένη χρονιά μόλις 17 από τα 86 βραβεία Grammy απονεμήθηκαν σε γυναίκες ή συγκροτήματα με γυναίκες. Όταν ο πρόεδρος των βραβείων, Neil Portnow, ρωτήθηκε σχετικά με αυτή την τεράστια διαφορά, απάντησε πως οι γυναίκες θα πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά στο μέλλον.

Οι δηλώσεις τους Portnow προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να ανακοινώσουν πως θα λάβουν μέτρα ώστε να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε όρια ή προκαταλήψεις στις διαδικασίες του θεσμού. Όπως φαίνεται το μήνυμα ελήφθη, αφού στη φετινή τελετή απονεμήθηκαν 31 βραβεία σε γυναίκες – μια αύξηση 82% σε σχέση με το 2018.

REX/Shutterstock / Rob Latour

Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, Kacey Musgraves, τόνισε πόσο απαραίτητη είναι η γυναικεία προοπτική στην μουσική και την τέχνη.

Ανάμεσα στις βραβευμένες με Grammy τραγουδίστριες ήταν η Kacey Musgraves με τέσσερα τρόπαια (συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς), η Lady Gaga, η Cardi B, η Dua Lipa, η St. Vincent και η H.E.R..

«Νομίζω πως οι γυναίκες έχουν μια πραγματικά απαραίτητη προοπτική της τέχνης και της μουσικής και είναι ωραία να δίνεται η ευκαιρία. Νομίζω πως χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό και οι γυναίκες πρέπει να έχουν το θάρρος να βγάλουν τέχνη που δεν αρέσει σε όλους, αλλά χρειάζονται και άνθρωποι να προσεγγίσουν από την άλλη πλευρά και να τους δώσουν μια ευκαιρία να ακουστούν ή να φανούν» σχολίασε η Musgraves στο περιθώριο της τελετής.