H αυστραλή συγγραφέας Hannah Kent για πρώτη φορά στην Ελλάδα

hanna-kent
ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη συγγραφέας που κέρδισε με τη ιδιαίτερη γραφή της εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο, έρχεται να συναντήσει τους αναγνώστες της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

Οι εκδόσεις Ίκαρος και τα βιβλιοπωλεία Public φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Hannah Kent, την αγαπημένη συγγραφέα των μυθιστορημάτων Έθιμα ταφής και Οι Καλοί.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Public Συντάγματος στις 21:00, η Hannah Kent θα συζητήσει τα βιβλία της με την δημοσιογράφο–συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τη μεταφράστρια των βιβλίων της Μαρία Αγγελίδου, ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00, θα βρίσκεται στο Public Τσιμισκή και θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Λεμονιά Βασβάνη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Η Hannah Kent (Χάνα Κεντ) γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας το 1985. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Έθιμα ταφής (2014), έγινε διεθνές best seller, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και απέσπασε τα εξής βραβεία: ABIA Literary Fiction Book Of The Year 2014, ABA Nielsen Bookdata Bookseller’s Choice Award 2014, 2014 Indie Awards Debut Fiction Of The Year, Victorian Premier’s Literary Award People’s Choice Award 2014, και FAW Christina Stead Award 2013. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, Οι Καλοί (2017), ήταν στη βραχεία λίστα για το Walter Scott Prize for Historical Fiction, The Indie Book Award for Fiction και το ABIA Literary Fiction Book of the Year. Είναι συνιδρύτρια και αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Kill Your Darlings της Αυστραλίας.