Αποσύρθηκαν παπούτσια της Katy Perry λόγω ρατσιστικών στερεοτύπων

katy-perry Rob Latour
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Θλιμμένη» δηλώνει η Αμερικανίδα pop star για τις καταγγελίες, τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει πόνο με τα σχέδια.

Μια σειρά παπουτσιών που φέρουν την υπογραφή της Katy Perry έχουν αποσυρθεί από την αγορά επειδή το σχέδιό τους φέρεται να θυμίζει το blackface. Πιο συγκεκριμένα, τα σανδάλια και loafers της συγκεκριμένης σειράς έχουν πρόσωπα με μεγάλα κόκκινα χείλη, τα οποία παραπέμπουν σε ρατσιστικά στερεότυπα.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια, η Katy Perry εξέφρασε τη θλίψη της, ενώ εξήγησε πως τα συγκεκριμένα σχέδια κυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι σε εννέα χρώματα και παραπέμπουν στα καλλιτεχνικά ρεύματα της σύγχρονης τέχνης και του σουρεαλισμού.

«Ήμουν θλιμμένη όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου πως συγκρίνονται με τις οδυνηρές εικόνες που θυμίζουν blackface. Ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας να προκαλέσουμε πόνο. Τα αποσύραμε αμέσως» δήλωσε η Αμερικανίδα pop star στο Entertainment Weekly, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόσυρση των επίμαχων σχεδίων.

Η συγκεκριμένη σειρά παπουτσιών κυκλοφόρησε στην αγορά τον περασμένο Αύγουστο, όμως μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτό το σχέδιό του. Το blackface ήταν μια μορφή θεατρικού μέικ-απ, όπου ηθοποιοί βάφονταν για να αναπαριστήσουν καρικατούρες μαύρων ανθρώπων και βοήθησε στη διάδοση ρατσιστικών στερεοτύπων, ιδιαίτερα τον 19ο αιώνα.