Keith Richards: «Πιο εύκολα κόβεται η ηρωίνη από το τσιγάρο»

keith-richards Thomas Peter
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μετά τα σκληρά ναρκωτικά και το αλκοόλ, ο κιθαρίστας των Rolling Stones έχει βάλει στόχο να κόψει το κάπνισμα.

Έχοντας γίνει θρύλος για τον «ανθεκτικό» οργανισμό του ζώντας το τρίπτυχο «sex, drugs and rock ‘n’ roll» για πολλά χρόνια, ο Keith Richards αποφάσισε να σπάσει τα στερεότυπα και να κόψει πολλές από τις κακές συνήθειές του. Πρόσφατα, ο κιθαρίστας των Rolling Stones έκοψε (ή μάλλον ελάττωσε) το αλκοόλ, ενώ επόμενος στόχος του είναι να κόψει το κάπνισμα.

«Έχω δοκιμάσει. Μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς. Ο Lou Reed είχε πει πως πιο δύσκολα κόβεται η νικότινη από την ηρωίνη. Έτσι είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Richards στο περιοδικό Mojo για τις προσπάθειές του.

EFE/REX/Shutterstock

«Το να κόψεις την ηρωίνη είναι σαν κόλαση, αλλά είναι μια σύντομη κόλαση. Τα τσιγάρα απλά είναι πάντα εκεί και πάντα τα κάνεις. Απλά τα πιάνω και ανάβω χωρίς να το σκέφτομαι» συμπλήρωσε ο μουσικός. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν έχει καταφέρει να κόψει ολοκληρωτικά το κάπνισμα, τόνισε πως το έχει ελαττώσει δραματικά και πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές του.

«Πρόσφατα – διαδώστε τη είδηση –κατάφερα να κόψω [τα τσιγάρα] κατά ένα σημαντικό αριθμό κάθε μέρα. Έχω χτυπήσει τα σκληρά πράγματα κατακέφαλα. Πίνω λίγο κρασί με τα γεύματα και μια Guinness ή μια-δυο μπύρες» εξήγησε ο Richards.