Αντιμέτωπος με κατηγορίες χειραγώγησης και σεξουαλικής παρενόχλησης ο Ryan Adams

ryan-adams
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ανάμεσα στους κατηγόρους του Αμερικάνου μουσικού είναι η pop star και πρώην σύζυγός του, Mandy Moore.

Επτά γυναίκες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ψυχολογικής και συναισθηματικής χειραγώγησης από τον Ryan Adams. Ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν στους New York Times είναι η τραγουδοποιός και πρώην αρραβωνιαστικιά του μουσικού Megan Butterworth, καθώς και η τραγουδίστρια Mandy Moore, η οποία ήταν παντρεμένη μαζί του από το 2009 έως το 2016. Η εφημερίδα αναφέρει πως οι ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται τόσο από φίλους και συγγενείς του Adams, όσο και μηνύματα που φέρεται να έστειλε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 44χρονος μουσικός φέρεται να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά νεαρές γυναίκες τραγουδοποιούς με την υπόσχεση επαγγελματικών ευκαιριών. Κατά την διάρκεια των σχέσεων ο Adams γινόταν εμμονικός και απαιτητικός και συχνά κατέφευγε σε ψυχολογική και λεκτική βία, εκφοβισμό και παρενόχληση. Σε ορισμένες περιπτώσεις όταν απέρριπταν ερωτικά τον Adams, ο μουσικός ανακαλούσε τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είχε υποσχεθεί.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Jordan Strauss

Η Mandy Moore ισχυρίζεται πως ο πρώην σύζυγος της την απομόνωσε κοινωνικά και επαγγελματικά με την συμπεριφορά και χειραγώγηση του.

Τόσο η Moore, όσο και η Butterworth, ισχυρίζονται πως ο Adams τις απομόνωσε κοινωνικά και επαγγελματικά, ενώ υποδείκνυε με ποιον μπορούν να συναναστρέφονται και να συνεργάζονται. «Η μουσική ήταν έναν σημείο ελέγχου για αυτόν. Αυτό που βιώνεις μαζί του – η μεταχείριση, η καταστροφική, μανιακή και περίπου μπρος-πίσω συμπεριφορά – νιώθει τόσο αποκλειστικό. Νιώθεις πως δεν υπάρχει περίπτωση άλλοι άνθρωποι να μεταχειρίζονται έτσι» τόνισε η Moore στο άρθρο.

Ανάμεσα στους κατηγόρους του Adams είναι και μια 20χρονη γυναίκα η οποία ισχυρίζεται πως συχνά είχε «καυτές» συνομιλίες και βιντεοκλήσεις μαζί του από την ηλικία των 14 ετών. Μέσω δικηγόρου του, ο Adams ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε πως ήταν ανήλικη, όμως μηνύματα που αντάλλαξαν φέρονται να τον διαψεύδουν. «Μπορεί να μπλέξω εάν κάποιος ήξερε πως μιλάμε έτσι» έγραψε σε ένα μήνυμα το 2014 και «εάν ο κόσμος ήξερε θα έλεγε πως είμαι σαν τον R. Kelly» σε ένα άλλο.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Barry Brecheisen

O Ryan Adams διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των New York Times, τους οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρούς και εξωπραγματικούς».

Ο Adams αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντας τους «εξαιρετικά σοβαρούς και εξωπραγματικούς» και «γκρίνια από δυσαρεστημένα άτομα». Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο μουσικός στην συνέχεια ζήτησε συγνώμη από «οποιονδήποτε έχω πληγώσει, έστω και ακούσια» ενώ δήλωσε πως το άρθρο των Times είναι «ενοχλητικά ανακριβές».