Νέο box set με ανέκδοτο υλικό για τα 50 χρόνια του «Space Oddity» από τον David Bowie

david-bowie
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τέσσερα από τα έξι demo τραγούδια της συλλογής που ηχογραφήθηκαν το 1969 δεν έχουν κυκλοφορήσει.

Η Parlophone ανακοίνωσε πως θα γιορτάσει την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία του «Space Oddity» από τον David Bowie με ένα νέο box set επτάιντσων βινυλίων, το «Clareville Grove Demos». Η νέα συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου, λίγο μετά το «Spying Through a Keyhole» που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο.

Όπως αποκάλυψε η δισκογραφική εταιρεία, η συλλογή περιλαμβάνει τρία επτάιντσα singles με δύο demo κομμάτια το καθένα, τα οποίο ο Bowie είχε ηχογραφήσει με τον John «Hutch» Hutchinson στο διαμέρισμα του στο Clarevill Grove, όπου έμενε με την τότε σύντροφο του Hermione Farthingale. Οι τρεις είχαν σχηματίσει ένα συγκρότημα, τους Feathers.

Το box set αποτελείται από έξι κομμάτια, με τα τέσσερα να είναι ακυκλοφόρητα: το «Love to the Dawn», μια πρώιμη έκδοση του «Cygnet Committee», το «Ching-a-Ling» με την συμμετοχή της Farthingale και του Tony Hill, το «An Occasional Dream», το «Let Me Sleep Beside You» και μια διασκευή του «Life Is a Circus» του Roger Bunn.

Πέραν των box set, η Parlophone σκοπεύει να επανεκδώσει το άλμπουμ «Pin Ups» με διασκευές επιτυχιών της δεκαετίας του 1960 που είχε κυκλοφορήσει ο Bowie μέσω της RCA το 1973. Η picture disc επανέκδοση θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου, στα πλαίσια του Record Store Day.