Πέθανε ο Andy Anderson, πρώην ντράμερ των Cure

andy-anderson Andy Anderson
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μετά το side-project The Glove του Robert Smith, έπαιξε με τους Cure για δύο περίπου χρόνια.

Ο Andy Anderson, κυρίως γνωστός για το σύντομο πέρασμα του από τους Cure, πέθανε την Τρίτη στην ηλικία των 68 ετών. Την περασμένη εβδομάδα o Βρετανός μουσικός είχε αποκαλύψει μέσω ανάρτησης στο Facebook πως έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Γεια σας, έχω καρκίνο σε τέταρτο στάδιο και δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψω από αυτό, έχει καλύψει ολοκληρωτικά το σώμα μου εσωτερικά , είναι απόλυτα καλά και έχω επίγνωση της κατάστασης μου» έγραψε ο Anderson, συμπληρώνοντας πως θα ξεκινούσε θεραπεία.

Η είδηση του θανάτου του Anderson έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας post-punk.com, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φίλους και συνεργάτες του μουσικού. Το ιδρυτικό μέλος των Cure, ο ντράμερ και κιμπορντίστας Lol Tolhurst επιβεβαίωσε την είδηση.

«Με βαριά καρδιά, έχω να αναφέρω τον χαμό ενός αδερφού των Cure. Ο Andy Anderson ήταν ένας πραγματικός κύριος και ένας σπουδαίος μουσικός με εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ που διατήρησε μέχρι το τέλος, απόδειξη της όμορφης ψυχής του στο τελευταίο ταξίδι. Είμαστε ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε» έγραψε ο Tolhurst στο Twitter. Σε επόμενη ανάρτηση του ο Tolhurst ανέφερε πως ο Anderson πέθανε στο σπίτι του.

Ο Anderson συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Robert Smith στους The Gloves, όπου συμμετείχε ο Steven Severin των Siouxsie and the Banshees, με τους οποίους ηχογράφησε ένα άλμπουμ, το «Blue Sunshine». Στην συνέχεια έγινε μέλος των Cure, από το 1983 έως το 1984, όταν ο Tolhurst αποφάσισε να αφήσει τα τύμπανα για να παίξει πλήκτρα. Στα δύο περίπου χρόνια του με τους Cure, ο Anderson έπαιξε στο άλμπουμ «The Top», την συλλογή singles «Japanese Whispers», τον live δίσκο «Concert: The Cure Live» και μια σειρά singles.

Μετά τους Cure ο Anderson έπαιξε με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως τον Iggy Pop, τον Edwin Collins, τον Glen Matlock των Sex Pistols, τον Peter Gabriel και τον Isaac Hayes.