Το ραδιόφωνο του BBC σταμάτησε να παίζει μουσική του Michael Jackson

michael-Jackson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης επανήλθαν στην δημοσιότητα λόγω του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Το BBC Radio 2 έχει σταματήσει να παίζει τραγούδια του Michael Jackson, ενώ έχουν επανέλθει στην δημοσιότητα οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε αντιμετωπίσει ο «Βασιλιάς της Pop» όσο ζούσε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed, το οποίο επικεντρώνεται στους ισχυρισμούς δύο ανδρών, που φέρονται να έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Jackson.

Οι Times αναφέρουν σε δημοσίευμα τους πως η απόφαση του BBC πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα και πως η τελευταία φορά που παίχτηκε τραγούδι του Michael Jackson από τον σταθμό ήταν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα απέφυγε να επιβεβαιώσει ευθέως την είδηση στο ΝΜΕ, λέγοντας όμως πως οι αποφάσεις για κάθε κομμάτι μουσικής που παίζονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς παίρνονται «έχοντας το σχετικό ακροατήριο και τις συγκυρίες κατά νου».

AP/REX/Shutterstock / Aaron Lambert

O Michael Jackson αθωώθηκε το 2005 και για τις 11 συνολικά κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που του είχαν απαγγελθεί.

Το ντοκιμαντέρ του Reed έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance, όπου και συγκλόνισε τους θεατές με τις περιγραφές και μαρτυρίες. Τα δύο φερόμενα θύματα, ο 36χρονος Wade Robson και ο 41 ετών James Safechuck, ισχυρίζονται πως ο Jackson τους κακοποίησε σεξουαλικά την δεκαετία του 1990 και είχαν καταθέσει (ανεπιτυχώς) αγωγή κατά της οικογένειας του μουσικού το 2017.

Η οικογένεια του Michael Jackson έχει εκφράσει έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με το «Leaving Neverland», ενώ πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του HBO αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια. O Reed από την πλευρά του έχει δηλώσει πως η ταινία του έχει στόχο να αποκαλύψει την συνεχή «εκμετάλλευση και εξαπάτηση» του Jackson, αλλά και να αναδείξει και πώς η δύναμη των celebrity μπορεί να επιτρέψει σε μια φυσιογνωμία που χαίρει εκτίμησης «να διεισδύσει στις ζωές μαγεμένων παιδιών και των γονέων τους».