Το «Shallow» της Lady Gaga ξανά στην κορυφή των charts με μια εμπνευσμένη «απάτη»

lady-gaga Rob Latour
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Θαυμαστές της Αμερικανίδας pop star επινόησαν μια «συνεργασία» με τα Starbucks για να αυξήσουν τα streams του οσκαρικού single.

Το «Shallow» από το soundtrack του «Ένα αστέρι γεννιέται» ξαναβρέθηκε στην κορυφή του Billboard 100 chart, χάρη στη συγκλονιστική ερμηνεία της Lady Gaga και του Bradley Cooper στην πρόσφατη τελετή απονομής των Όσκαρ. Όπως έγινε γνωστό όμως, η Lady Gaga είχε λίγη βοήθεια από τους θαυμαστές της, οι οποίοι αύξησαν τα streams του «Shallow» με μια εμπνευσμένη και καφεϊνούχα απάτη.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε ένα promotion της αλυσίδας Starbucks, σύμφωνα με το οποία όσοι μοιράζονταν μια φωτογραφία όπου κάνουν stream το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι θα κέρδιζαν έναν δωρεάν καφέ. Για να γίνει πιο πειστικό το εγχείρημά τους, δημιούργησαν μια σειρά ψεύτικων διαφημίσεων και ζήτησαν από τους «συμμετέχοντες» να χρησιμοποιούν το hashtag #ShallowBucks.

Ορισμένοι μάλιστα παρουσίασαν «μηνύματα» από τα Starbucks που επιβεβαίωναν τη συμμετοχή τους στο promotion ενώ άλλοι αγόρασαν καφέδες από Starbucks τους οποίους παρουσίασαν ως τα δωρεάν ροφήματα που κέρδισαν.

Μετά από λίγες μέρες και ενώ η απάτη άρχισε να αποκτά λίγη δημοσιότητα (και η Lady Gaga μερικά επιπλέον streams), τα Starbucks ξεκαθάρισαν μέσω Twitter πως το συγκεκριμένο promotion είναι ψεύτικο. Το Buzzfeed εντόπισε και επικοινώνησε με έναν 18χρονο θαυμαστή της τραγουδίστριας, τον Nico, ο οποίος ομολόγησε πως ξεκίνησε την απάτη και εξήγησε τους λόγους του.

«Όταν κυκλοφόρησαν φήμες πως το “Shallow” μπορεί να πιάσει την πρώτη θέση στο Billboard ήξερα πως έπρεπε να κάνω κάτι για να τη βοηθήσω με τις πωλήσεις και τα stream, αλλά στην αρχή δεν ήξερα τι να κάνω. Μια μέρα καθώς γυρνούσα σπίτι από το σχολείο πέρασα από ένα Starbucks και μου ήρθε η ιδέα την τελευταία στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο χρήστης του Twitter.