Αφιέρωμα: Όλα τα μουσικά events και οι συναυλίες του καλοκαιριού

mousika-festibal-2019
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Τι επιφυλλάσσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού για τους λάτρεις των συναυλιών;

Προμηθευτείτε εισιτήρια για όλα τα πολιτιστικά events από το Public 

Dan Winters
Τετάρτη 19 Ιουνίου: Release Athens / Clutch, Black Rebel Motorcycle Club και Planet of Zeus @ Πλατεία Νερού
Οι καταιγιστικοί Clutch από το Maryland των ΗΠΑ φέρνουν στην Πλατεία Νερού το καταιγιστικό rock/metal ήχο τους για πρώτη φορά σε open air φεστιβάλ. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι επιβλητικοί Black Rebel Motorcycle club αλλά και οι «δικοί μας» εκρηκτικοί Planet of Zeus για να μετατρέψουν τη βραδιά σε αληθινό προσκύνημα στο σύγχρονο rock.

Παρασκευή 21 Ιουνίου: Release Athens / Cypress Hill και Dub FX, Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος, Anser x Eversor και Νέγρος Του Μοριά @ Πλατεία Νερού
Οι θρυλικοί Cypress Hill, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στην ιστορία του hip-hop από την δεκαετία του 1990, έρχονται στην Αθήνα για το Release Athens. Μαζί τους θα εμφανιστούν ο Αυστραλός Dub FX και οι «δικοί μας» Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος, Anser x Eversor και Νέγρος Του Μοριά.

REX/Shutterstock / Danny Payne
Παρασκευή 21 Ιουνίου: J Mascis και Jef Maarawi @ An Club
Ο J Mascis, θρυλικός ηγέτης των Dinosaur Jr και guitar hero των τελευταίων 30 ετών, κάνει την πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Ελλάδα. στα πλαίσια προώθησης του τελευταίου του δίσκου, το «Elastic Days». Μαζί του θα εμφανιστεί ο φολκ μουσικός και ηθοποιός Jef Maarawi, με καταγωγή από Ελλάδα, Βραζιλία και Συρία.

Κυριακή 23 Ιουνίου: Release Athens / Hozier, Róisín Murphy και Hooverphonic @ Πλατεία Νερού
O πολυβραβευμένος Ιρλανδός τραγουδιστής και συνθέτης Hozier έρχεται στην Αθήνα για να ερμηνεύσει όλες τις επιτυχίες του ομώνυμου πολυπλατινένιου ντεμπούτο album του και πολλά άλλα. Μαζί του θα εμφανιστούν η βασίλισσα της electronic/dance/pop σκηνής Róisín Murphy και οι Βέλγοι electro/dream/pop ροκάδες Hooverphonic

Κυριακή 23 έως τις 30 Ιουνίου: Summer Nostos Festival / Andrew Bird, Soap & Skin, Neneh Cherry, Balthazar, Nakhane, Rita Wilson, Low και πολλοί άλλοι @ ΚΠΙΣΝ
Το πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης Summer Nostos Festival επιστρέφει για άλλη μια χρονιά με ένα εξαιρετικό line-up για όλα τα γούστα, από τους αγαπημένοι και γνώριμους στο ελληνικό κοινό Andrew Bird και Neneh Cherry, μέχρι τους Balthazar, Low και την Rita Wilson.

Δευτέρα 24 Ιουνίου: Release Athens / Alice In Chains, 1000mods και Fu Manchu @ Πλατεία Νερού
Οι περίφημοι Alice in Chains έρχονται από το Seattle έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να αποδείξουν γιατί θεωρούνται μία από τις κορυφαίες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Mε μπροστάρη τον Jerry Cantrell, έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες και κιθαρίστες του σκληρού ήχου συνεχίζουν να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι 1000mods, ίσως η πιο επιτυχημένη heavy rock μπάντα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας, αλλά και οι Fu Manchu, ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα συγκροτήματα του stoner rock.

Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουνίου: Plisskën Festival @ Τεχνόπολη
Ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής Giorgio Moroder επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στα πλαίσια του διήμερο φεστιβάλ Plisskën, το οποίο μας έχει «κακομάθει» τα τελευταία εννιά χρόνια. Μαζί του θα εμφανιστούν οι Jungle, The Black Madonna, Hunee, Peter Bjorn & John, Tinariwen, Boy Harsher και πολλοί άλλοι.

Travis Shinn
Κυριακή 30 Ιουνίου: Release Athens / Disturbed, Anthrax, SiXforNine, Need και Breath After Coma @ Πλατεία Νερού
Οι Αμερικάνοι Disturbed, μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των τελευταίων 25 χρόνων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί θα αποδείξουν απλά γιατί συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εκπροσώπους του σύγχρονου metal. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι ιστορικοί Anthrax, οι SiXforNine, Need και oi Breath After Coma.

Τετάρτη 3 Ιουλίου: Dead Can Dance @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Οι Αυστραλοί πατέρες του avant-garde art rock, οι Dead Can Dance, επιστρέφουν την Αθήνα για να παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό ένα πολύ ξεχωριστό set list με κομμάτια που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά ζωντανά στη σκηνή, αλλά και κομμάτια από τις πρώτες δεκαετίες της πορείας τους που θα ερμηνεύσουν με νέες μουσικές φόρμες.

Facebook / Yiannis Margetousakis
Τετάρτη 3 Ιουλίου: Urban Athens Festival / Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Παύλος Παυλίδης και B-Μovies, Active Member και Λεωνίδας Μπαλάφας @ Piraeus 117 Academy – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Το Urban Athens Festival ξεκινά δυναμικά με τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη, τους Active Member και τον Λεωνίδα Μπαλάφα για να υπενθυμίσουν στο αθηναϊκό κοινό πως κάτω από τα τσιμέντα υπάρχει ο ήχος της πολης.

Facebook / Torontar Photography
Πέμπτη 4 Ιουλίου: Urban Athens Festival / Τζαμάλ, Social Waste, Joker/Two-Face, Hatemost, Nerom, Cypher Pool και Regular @ Piraeus 117 Academy – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Η δεύτερη μέρα του Urban Athens Festival έχει ένα αμιγές hip-hop ήχο, με τον πάντα επίκαιρο Τζαμάλ, τους ιστορικούς Social Waste, το εκρηκτικό δίδυμο Joker/Two-Face, τον Hatemost από τους Βήτα Πεις να αναλαμβάνουν δράση. Μαζί τους εμφανίζονται οι ανερχόμενοι Nerom, Cypher Pool και Regular.

Facebook
Παρασκευή 5 Ιουλίου: Urban Athens Festival / Βέβηλος, Naxatras, Zoro & Buzz, Half Gramme of Soma, Fer De Lance, Twinsanity, Tiny Jackal και Muddy Vibez @ Piraeus 117 Academy – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Για την τρίτη μέρα του, το Urban Athens Festival συνδυάζει το σκληρό και ψυχεδελικό ροκ με το χορευτικό hip hop. Στην σκηνήξ του φεστιβάλ θα εμφανιστούν ένας από τους πιο ταλαντούχους και εμβληματικούς Έλληνες MC’s, ο Βέβηλος, οι Θεσσαλονικείς εκπρόσωποι του hard psychedelic rock Naxatras, οι Zoro & Buzz, οι Half Gramme of Soma, οι Fer De Lance, οι Twinsanity, ο Tiny Jackal και οι Muddy Vibez.

Wiki Commons / Stefan Bollmann
Σάββατο 6 Ιουλίου: Urban Athens Festival / Septic Flesh, Nightstalker, POEM, Acid Death, Foray Between Ocean, Enemy Of Reality Official και Automaton @ Piraeus 117 Academy – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Το Urban Athens Festival κλείνει με ένα καταιγιστικό metal line-up, με τους ιστορικούς Septic Flesh να εμφανίζονται μαζί με τους πάντα διαχρονικούς Nightstalker, τους POEM, τους Acid Death, τους Foray Between Ocean, τους Enemy Of Reality Official και τους Automaton.

Σάββατο 13 Ιουλίου: AthensRocks Festival / Slayer και Rotting Christ @ Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Οι Slayer, ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά συγκροτήματα από τον χώρο του ακραίου metal, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Πριν το οριστικό τέλος όμως, θα έρθουν από τα μέρη μας για να δώσουν στους φανατικούς θαυμαστές τους την δυνατότητα για ένα τελευταίο mosh. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι πατέρες του ελληνικού black metal, Rotting Christ, καθώς και οι Leprous και Suicidal Angels.

Σάββατο 13 Ιουλίου: Tindersticks @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα στο ελληνικό κοινό βρετανικά συγκροτήματα, οι μαγευτικοί Tindersticks, έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού. Η μπάντα χαρακτηρίζεται από τη βαρύτονη φωνή του Stuart A. Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες και τους ερωτικά γοητευτικούς στίχους.

Τετάρτη 17 Ιουλίου: Ejekt Festival / The Cure, Michael Kiwanuka, Ride, Khruangbin και The Steams @ Πλατεία Νερού
Μετά από μια περίπου δεκαετία, οι αξεπέραστοι The Cure επιστρέφουν στην Αθήνα για το Ejekt Festival όπου θα γιορτάσουν τα 40 χρόνια παρουσίας τους με όλες τις κλασσικές goth-rock-pop επιτυχίες τους που άφησαν εποχή. Μαζί τους θα εμφανιστούν ο Βρετανός soul/folk καλλιτέχνης Michael Kiwanuka, οι Βρετανοί indie/shoegaze rockers Ride, οι πειραματικοί Khruangbin από την Αμερική και οι Αθηναίοι fuzz/psych rockers The Steams.

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου: New Long Fest / Vodka Juniors, Deaf Radio, Tuber, Bazooka, Godsleep και πολλοί άλλοι @ Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης
Η μακροβιότερη εν ζωή underground φεστιβαλική διοργάνωση του καλοκαιριού, επιστρέφει ανανεωμένη για την 15η και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής edition με άλλο ένα εντυπωσιακό line-up. Στο διήμερο θα εμφανιστούν οι Vodka Juniors, Deaf Radio, Tuber, Bazooka, Godsleep, Monovine, SiXforNinE, Insect Radio, Sadhus ''The Smoking Community'', Automaton, The Overjoyed, All Vows Collapse, Furor, Diver Down και Loud Silence.

Τρίτη 27 Αυγούστου: Prophets Of Rage @ Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)
Όταν οι επαναστάτες του σκληρού ήχου συναντούν τους θρυλικούς εκπροσώπους της rap, τότε μιλάμε για τον ορισμό του supergroup - τους Prophets of Rage! Τα μέλη των Rage Against the Machine και Audioslave, Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk, ενώνουν τις γροθιές τους με τους DJ Lord και Chuck D των Public Enemy και τον B Real των Cypress Hill.

Προμηθευτείτε εισιτήρια για όλα τα πολιτιστικά events από το Public 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ