Η Louis Vuitton αποσύρει σειρά ρούχων εμπνευσμένη από τον Michael Jackson

louis-vuitton-michael-Jackson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

«Βρίσκουμε τις καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ εξαιρετικά ανησυχητικές» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού οίκου μόδας.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να σταματήσουν να παίζουν τα τραγούδια του Michael Jackson, ενώ οι παραγωγοί των «Simpsons» διέγραψαν ένα επεισόδιο της σειράς όπου ο μουσικός συμμετείχε ως guest star.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η απόφαση του οίκου μόδας Louis Vuitton να αποσύρει μια σειρά ανδρικών ρούχων της φθινοπωρινής/χειμερινής συλλογής για το 2019 η οποία είναι εμπνευσμένη από τον «Βασιλιά της Pop». Η συλλογή είχε παρουσιαστεί στις 17 Ιανουαρίου (μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο ΗΒΟ) και ο οίκος μόδας δεν ενήμερος για αυτό.

REX/Shutterstock / Matt Baron

O Virgil Abloh εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποσύθηκε η σειρά ρούχων.

«Γνωρίζω πως υπό το πρίσμα αυτού του ντοκιμαντέρ, πως αυτή [η συλλογή] έχει προκαλέσει συναισθηματικές αντιδράσεις. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή κακοποίησης παιδιών, βίας ή καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στον γαλλικό οίκο μόδας Virgil Abloh στο στην ιστοσελίδα WWD.

Ο Abloh έχει επηρεαστεί από τον Michael Jackson στο παρελθόν, ονομάζοντας μάλιστα την πρώτη του συλλογή «We Are The World» από το ομώνυμο single. «Πρόθεση με αυτή την συλλογή ήταν να αναφερθώ στον Michael Jackson ως pop culture καλλιτέχνη. Η αναφορά ήταν μόνο στην δημόσια ζωή του που άλλοι γνωρίζουμε και στην κληρονομιά του επηρέασε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και σχεδιαστών» εξήγησε στην συνέχεια.

AP

Το «Leaving Neverland» επανέφερε στην δημοσιότητα τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε αντιμετωπίσει ο Michael Jackson.

«Βρίσκουμε τις καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ εξαιρετικά ανησυχητικές. Η ασφάλεια και ευημερία των παιδιών είναι ύψιστης σημασίας για την Louis Vuitton. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην προάσπιση αυτού του αγώνα» δήλωσε από την πλευρά του ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον γαλλικό οίκο μόδας.