Πέθανε ο θρύλος της R&B Andre Williams

andre-williams Doug Coombe
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Είχε συνεργαστεί με τους Stevie Wonder, Ike και Tina Turner, Parliament και Funkadelic μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Andre Williams πέθανε στο Σικάγο την περασμένη Κυριακή στην ηλικία των 82 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρείας του, Pravda Records. Ο Αμερικάνος μουσικός ήταν κυρίως γνωστός για τις επιτυχίες τους όπως «Bacon Fat» (1956), «Jail Bait» (1957), «Cadillac Jack» (1966) και το «Shake a Tail Feather» (1963).

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του θρυλικού καλλιτέχνη Andre Williams. Πέθανε αυτό το απόγευμα στο Σικάγο στην ηλικία των 82. Άγγιξε τις ζωές μας και τις ζωές αναρίθμητων άλλων. Σε αγαπάμε Dre» αναφέρει η ανάρτηση της δισκογραφικής στο Facebook.

USA Today / Matthew Smith

Ο Zephire Andre Williams, όπως ήταν το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στην Αλαμπάμα το 1936 και στα 16 μετακόμισε στο Ντιτρόιτ, όπου έγινε φίλος με τους ιδιοκτήτες της Fortune Records. Το 1955 έγινε τραγουδιστής των The 5 Dollars, με τον Williams να ξεχωρίζει για την φωνή και το ταλέντο του. Κατά την διάρκεια της πλούσιας καριέρας του ο Williams συνεργάστηκε με τους Stevie Wonder, Ike και Tina Turner, The Countours, Parliament, Funkadelic και Edwin Starr μεταξύ πολλών άλλων.

Η δεκαετία του 1980 όμως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού λόγω του εθισμού στα ναρκωτικά έμεινε για ένα διάστημα άστεγος. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκανε ένα comeback και άρχισε να πειραματίζεται με διαφορετικά είδη μουσικής, όπως την country. Παρόλα αυτά δεν ξέχασε ποτέ τις R&B και soul επιρροές του και συνέχισε να συνεργάζεται με ανερχόμενους καλλιτέχνες. Τελευταία του κυκλοφορία ήταν το «Don’t Ever Give Up» το 2017.

Πολλοί θαυμαστές, φίλοι και συνεργάτες του Williams εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.