Πρώτες συναυλίες των Jacksons μετά την κυκλοφορία του «Leaving Neverland»

Jacksons
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο για παιδιά αφαίρεσε αντικείμενα του Michael Jackson από την έκθεση του.

Οι Tito, Marlon, Jermaine και Jackie Jackson έχουν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία και το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσαν μια συναυλία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, την οποία αφιέρωσαν στον αδερφό τους, Michael Jackson. Σύμφωνα με τον Tito Jackson, η παγκόσμια περιοδεία είναι «αφιερωμένη στον MJ, είναι τα πάντα και θα εκπροσωπηθεί επί σκηνής».

Δείτε αποσπάσματα της συναυλίας των Jackson εδώ και εδώ.

Τα αδέρφια του «Βασιλιά της Pop» έπαιξαν κλασσικά κομμάτια όπως τα «I Want You Back», «ABC», «The Love You Save» και «Dancing Machine», στα οποία ο Michael Jackson ήταν κεντρικός τραγουδιστής. Η περιοδεία στη Νότια Αμερική ολοκληρώνεται με συναυλίες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το Σαντιάγκο της Χιλής.

GADE/BACKGRID

Η περιοδεία των Jacksons έρχεται μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», η οποία έχει επαναφέρει στη δημοσιότητα τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε αντιμετωπίσει ο Michael Jackson. Η ταινία τού Dan Reed είναι βασισμένη στις μαρτυρίες των Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα στις ορέξεις τους τραγουδιστή όταν ήταν έφηβοι.

Μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να παίζουν μουσική του Jackson, οι παραγωγοί των «Simpsons» διέγραψαν ένα επεισόδιο στο οποίο συμμετείχε ως guest star, ενώ ο οίκος μόδας Louis Vuitton απέσυρε μια σειρά ρούχων. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η απόφαση ενός μουσείου για παιδιά να αφαιρέσει αντικείμενα του Michael Jackson από την έκθεσή του.

Indianapolis Star / Matt Kryger

Η Indianapolis Star αναφέρει πως το παιδικό μουσείο της πόλις αφαίρεσε μια υπογεγραμμένη αφίσα καθώς και ένα καπέλο και ένα γάντι που φορούσε ο Jackson επί σκηνής. Ο διευθυντής του μουσείου, Chris Carron, σχολίασε πως τα εκθέματα οφείλουν να αφηγούνται ιστορίες «ανθρώπων υψηλής ποιότητας». Σε ανακοίνωσή του το μουσείο σημείωσε πως η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τις ευαισθησίες του νεαρού ακροατήριου του και λόγω του τεράστιου σάλου που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ του HBO.

Ορισμένες φωτογραφίες του Jackson όμως παραμένουν στο μουσείο ως τμήμα της έκθεσης αφιερωμένης στον Ryan White, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό του HIV μετά από μετάγγιση αίματος και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την έρευνα στο AIDS και για την ενημέρωση του κόσμου. O White πέθανε το 1990 στην ηλικία των 18 ετών και ο Jackson του αφιέρωσε το «Gone Too Soon». Όπως εξήγησε το μουσείο, οι φωτογραφίες αποτελούν κομμάτι μιας εθνικώς αναγνωρισμένης έκθεσης και αναπαράστασης του υπνοδωματίου του White.