Η νέα γενιά του tango στο Μέγαρο Μουσικής
Το πολύ ενδιαφέρον μουσικό σχήμα των Astillero θα παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή του ήχου και του πνεύματος της Αργεντινής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.
Το πολύ ενδιαφέρον μουσικό σχήμα των Astillero θα παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή του ήχου και του πνεύματος της Αργεντινής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.
Οι Astillero αποτελούν το νέο μουσικό φαινόμενο στο χώρο του ακουστικού tango. Το σχήμα αποτελείται από έξι μουσικούς και ένα τραγουδιστή από το Μπουένος Άιρες. Η εμφάνιση τους παραπέμπει σε ροκ συγκρότημα και στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνηθίζουν να χρησιμοποιούν video projections.
Παρ’ότι έχουν όλα τα βασικά «συστατικά» ενός tango συνόλου, δηλαδή δύο bandoneons, βιολί, πιάνο, τσέλο, κοντραμπάσο και έναν τραγουδιστή, η μουσική τους είναι τελείως διαφορετική από τις κλασικές φόρμες. Ο ήχος τους ακροβατεί ανάμεσα στη σκληράδα και τα βίαια ξεσπάσματα και στην τρυφερότητα της φωνής και το λυρισμό των στίχων, όπως άλλωστε και οι φρενήρεις ρυθμοί της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.
Με μουσικές και ήχους που διατηρούν στοιχεία της αργεντίνικης παράδοσης, αλλά ταυτόχρονα με καινούργιες προτάσεις και ιδέες, οι Astillero σκοπεύουν να προσφέρουν μία βραδιά γεμάτη πάθος, ένταση και γεμάτη από τους ρυθμούς του tango.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 – 7282333, τιμές 25, 45 και 58 ευρώ.







