Σχολικό τετράδιο του Paul McCartney πουλήθηκε για 46.800 λίρες

paul-mccartney
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Περιλαμβάνει εκθέσεις που έγραψε ο μπασίστας των Beatles πάνω σε κλασσικά βρετανικά λογοτεχνικά κείμενα.

Ένα τετράδιο που χρησιμοποίησε ο Paul McCartney στις τελευταίες τάξεις φοίτησής του στο λύκειο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για 46.800 λίρες – σχεδόν δέκα φορές πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις της Omega Auctions. Το πράσινο τετράδιο του πρώην «Σκαθαριού» για την αγγλική λογοτεχνία περιλαμβάνει σημειώσεις, βαθμούς και σκίτσα.

Ο McCartney χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τετράδιο όταν ήταν μαθητής στο Liverpool Institute High School for Boys, όπου είχε καθηγητή αγγλικής λογοτεχνίας του Alan Durband. Το πράσινο τετράδιο περιλαμβάνει ασκήσεις, αλλά και εκθέσεις του McCartney για κλασικά λογοτεχνικά κείμενα, όπως το «Ο γυρισμός του ντόπιου» του Thomas Hardy και το «Χαμένος παράδεισος» του John Milton.

Omega Auctions

Όλες οι ασκήσεις και εκθέσεις του McCartney είναι βαθμολογημένες από τον καθηγητή του, ο οποίος είχε συμπεριλάβει και ορισμένα σχόλια για τον μαθητή του. Σε ένα σημείο ο Durband συνιστά στον μελλοντικό αστέρα της μουσικής: «Να απαντήσεις την ερώτηση προτού αμφισβητήσεις την αλήθεια της».

Σύμφωνα με το βιογραφικό βιβλίο των Beatles που έγραψε ο Mark Lewisohn με τίτλο «The Beatles – All These Years: Volume One: Tune In», ο McCartney έχει όμορφες αναμνήσεις από τα λυκειακά χρόνια του. «Έκανα το περισσότερο διάβασμά μου σε εκείνη την μικρή περίοδο της ζωής μου. Θεωρούσα τον εαυτό μου λίγο “φυτό”, μια ωραία εικόνα, ένιωθα πως ήμουν στο πανεπιστήμιο» είχε δηλώσει ο McCartney.