Ξεπέρασαν τα όρια οι Rammstein;

rammstein
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το νέο teaser βίντεο τους χαρακτηρίστηκε «ανεύθυνο» και «κακόγουστο» λόγω έμμεσων αναφορών στο Ολοκαύτωμα.

Το γερμανικό industrial metal συγκρότημα Rammstein έχει γίνει γνωστό τόσο για την πρωτοποριακή μουσική, όσο και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία των μελών του. Ένα νέο teaser βίντεο που κυκλοφόρησαν όμως φαίνεται πως έχει «ξεπεράσει τα όρια» λόγω των έμμεσων αναφορών του στο Ολοκαύτωμα.

YouTube

Στο βίντεο τα μέλη του συγκροτήματος φορούν στολές καταδίκων και έχουν θηλείες γύρω από τον λαιμό τους. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία άμεση αναφορά στο Ολοκαύτωμα, εβραϊκές οργανώσεις στην Γερμανία το έχουν χαρακτηρίσει «ανεύθυνο» και «κακόγουστο».

«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα ξεπέρασε ένα όριο. Η εργαλειοποίηση και ο ευτελισμός του Ολοκαυτώματος, όπως φαίνονται στις εικόνες, είναι ανεύθυνη», σχολίασε στη Bild η πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου της Γερμανίας, Charlotte Knobloch. Ο Felix Klein, ο αρμόδιος επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό, σχολίασε πως το βίντεο είναι μια «κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

REX/Shutterstock

Οι Rammstein δεν έχουν απαντήσει στα επικριτικά σχόλια, όμως ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον έβδομο δίσκο τους τον Απρίλιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν μια ευρωπαϊκή περιοδεία. Τελευταία κυκλοφορία τους ήταν το «Liebe Ist Für Alle Da» το 2009