Τον Μάιο κυκλοφορεί το έβδομο άλμπουμ των Rammstein

rammstein
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το γερμανικό industrial metal συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ του πρώτου single από το ομώνυμο άλμπουμ, το «Deutschland».

Πριν από λίγες μέρες οι Rammstein βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω μιας σειράς αινιγματικών βίντεο, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις λόγω των έμμεσων αναφορών στο Ολοκαύτωμα. Το συγκρότημα απέφυγε να σχολιάσει την είδηση και την Πεμπτη ανακοίνωσε την κυκλοφορία του έβδομου και ομώνυμου άλμπουμ τους στις 17 Μαΐου μέσω της Spinefarm.

Δείτε το βιντεοκλίπ του «Deutschland»

Μαζί με την ανακοίνωση το γερμανικό industrial metal συγκρότημα έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο βιντεοκλίπ του πρώτου single του δίσκου, το «Deutschland». Τελευταία full-length κυκλοφορία των Rammstein ήταν το «Liebe Ist Für Alle Da» το 2009.

«Δεν είναι πολύ αποστειρωμένο, δεν είναι πολύ καθαρό. Έχει πολλή ζωή και ενέργεια μέσα του, αλλά δεν είναι όλο θυμωμένο. Η μουσική είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι διαφορετικό για τους Rammstein. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι διασκεδαστικό να το ακούσει» δήλωσαν οι κιθαρίστες Richard Kruspe και Paul Landers στο περιοδικό Guitar World για την προσέγγιση τους στο νέο άλμπουμ.

Στην συνέχεια οι δύο κιθαρίστες εξήγησαν πως ο καθένας πλέον μπορεί να δημιουργήσει μουσική στο σπίτι του με έναν υπολογιστή και τον κατάλληλο εξοπλισμό, όμως στόχος τους ήταν «να δημιουργήσουμε κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει στο σπίτι», τονίζοντας παράλληλα την αξία της ανθρώπινης επαφής και αλληλεπίδρασης στη δημιουργική διαδικασία.