Οι Kooba Tercu παραδίδουν νέα μαθήματα εξωτικού και ψυχεδελικού noise rock

kooba-tercu
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το «Kharrüb», το δεύτερο άλμπουμ του εξαμελούς συγκροτήματος με βάση την Αθήνα, κυκλοφορεί την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια, οι Kooba Tercu επιστρέφουν με το «Kharrüb», το δεύτερο full length άλμπουμ τους, στις 11 Απριλίου 2019, μέσα από μια εκλεκτή σύμπραξη δισκογραφικών εταιριών  BodyBlows από την Κρήτη, Hominid Sounds από Λονδίνο και mafia από την Αθήνα.

H εξαμελής μουσική κολεκτίβα με βάση την Αθήνα νοίκιασε ένα χώρο για ένα δεκαήμερο και ηχογράφησε ζωντανά μια σειρά από κομμάτια. Κάποια που τα δούλευε καιρό, κάποια που δεν είχαν σταθεροποιημένη δομή και άλλα που γεννήθηκαν εξ ολοκλήρου εκείνη τη στιγμή.

Συνδυάζοντας τη heavy και τη noise προσέγγιση με την ψυχεδέλεια και τη χορευτική προοπτική, το «Kharrüb» περιλαμβάνει το πρώτο δείγμα του υλικού αυτών των sessions. Ισορροπώντας ανάμεσα στο συναισθηματικά δυσοίωνο και το αθεράπευτα ελπιδοφόρο, το ταξίδι του «Kharrüb» είναι μια ομαλή ροή επτά μουσικών κομματιών και επιμένει σε μια μουσική πρόταση που μοιάζει εξαιρετικά οικεία και συνάμα τόσο μα τόσο διαφορετική.

Οι Kooba Tercu κυκλοφόρησαν τον ομότιτλο, πρώτο τους δίσκο το 2015 κι έκτοτε έχουν βρεθεί σε μικρότερες ή μεγαλύτερες σκηνές όπως του Plissken το 2016, ως support act στο sold out live των Goat στο Gagarin αλλά και δίπλα σε μπάντες όπως Acid Mothers Temple, Föllakzoid, Lena Platonos, Circle, Nurse With Wound και Soft Moon.

Ακούστε ένα preview του Kharrüb» στο bandcamp