Αυτή είναι η ψυχεδελική ιστορία της κιθάρας του Jimmy Page

Jimmy-page-x-fender-telecaster-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο εμβληματικός κιθαρίστας των Led Zeppelin εξιστορεί πώς απέκτησε την ξεχωριστή Telecaster του.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Fender ανακοίνωσε πως θα τιμήσει τους Led Zeppelin με μια σειρά κιθαρών αφιερωμένη στον Jimmy Page. Στα πλαίσια κυκλοφορίας της σειράς η εταιρεία μουσικών οργάνων δημιούργησε ένα βίντεο όπου ο Page αφηγείται την «ψυχεδελική ιστορία» της κιθάρας του.

Δείτε το «The Mystical Journey of Jimmy Page’s ’59 Telecaster»

Το διάρκειας σχεδόν τεσσάρων λεπτών animated βίντεο ξεκινά με τον Page να θυμάται πως είχε προτείνει τον Jeff Beck για τους Yardbirds, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα μια εντυπωσιακή μπλε Corvette Stingray και του έδωσε την Telecaster λέγοντας του «ορίστε, αυτή είναι δική σου».

YouTube

Ο Page εξηγεί πως τον συγκίνησε η κίνηση του Beck και θέλησε να την κάνει πραγματική δική του μετά το πέρασμα του από τους Yardbirds. «Προσπάθησα να βάλω καθρέπτες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά έναν οπτικό τρόπο. Ήταν όλο ανακλαστικές επιφάνειες οπότε μπορούσε να κατοπτρίσεις το φως πάνω σε άλλα πράγματα και να το κάνεις σχεδόν κινητικό την ίδια στιγμή» διηγείται ο Jimmy Page.

YouTube

Αργότερα ο κιθαρίστας συζητά για το όραμα και την επιθυμία του να δημιουργήσει άλλη μια ζωή και ταυτότητα για το μουσικό όργανο του, οδηγώντας τον στο να ζωγραφίσει την κιθάρα με έντονα χρώματα. Το βίντεο καταλήγει με τον 75χρονο κιθαρίστα να εξιστορεί πως αποφάσισε στην συνέχεια να αφήσει τους Yardbirds και να δημιουργήσει τους Led Zeppelin, όπου μπόρεσε να διευρύνει ακόμα περισσότερα τους μουσικούς ορίζοντες του με την Telecaster που του δώρισε ο Beck.