Βρέθηκε το σπίτι του Shakespeare στο Λονδίνο όπου εγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

william-shakespeare
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ένας ιστορικός θεάτρου ισχυρίζεται πως έχει ανακαλύψει το σπίτι στο Λονδίνο όπου ζούσε ο William Shakespeare όταν έγραψε το πιο γνωστό έργο του, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Αν και ήταν γνωστό πως ο θεατρικός συγγραφέας ζούσε στα ανατολικά της πόλης, κοντά στον σταθμό Liverspool Street του υπόγειου σιδηρόδρομου, η ακριβής τοποθεσία της κατοικίας του παρέμενε μυστήριο.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο Geoffrey Marsh, το σπίτι όπου έμενε ο Shakespeare στα τέλη του 16ου αιώνα ήταν στο νούμερο 35 της οδού Great St Helen’s. Στον χώρο πλέον βρίσκονται γραφεία, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Ελένης.

Google

Στον χώρο δίπλα στην εκκλησία όπου φέρεται να έζησε ο William Shakespeare βρίσκεται πλέον ένα συγκρότημα γραφείων.

Ο Marsh, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του θεατρικού τμήματος του Victoria and Albert Museum, ανακάλυψε πως ο Shakespeare νοίκιαζε από την Εταιρεία Δερματοπωλών που είχε το εμπόριο δέρματος υπό την εποπτεία της εκείνη τη εποχή. Ο ερευνητής υποστηρίζε πως η περιοχή όπου ζούσε ο Shakespeare δίνει μια νέα οπτική στις επιρροές που είχε πάνω στο έργο και την ζωή του.

«Μέσα σε λίγα χρόνια αφότου μετακόμισε στο Λονδίνο από το Στράτφορντ, ζούσε σε μια από τις πιο εύπορες συνοικίες της πόλης, δίπλα σε ισχυρές δημόσιες προσωπικότητες, πλούσιους διεθνείς εμπόρους, γνωστούς γιατρούς και αξιόλογους μουσικούς. Οι έμποροι είχαν διασυνδέσεις σε όλη την Ευρώπη και οι γιατροί ήταν συνδεδεμένοι με την προοδευτική σκέψη της εποχής στα πανεπιστήμια της Ιταλίας και Γερμανίας» εξήγησε ο Marsh.

Wikipedia

Το πραγματικό σπίτι της Ιουλιέτας βρίσκεται στην Βερόνα της Ιταλίας.

«Η ζωή σε ένα από τα κέντρα εξουσίας στο Λονδίνο θα ενίσχυε την εικόνα του Shakespeare καθώς ανέπτυσσε την καριέρα του, αναζητούσε ένα οικόσημο και σχεδίαζε να αγοράσει ένα εντυπωσιακό και ακριβό σπίτι στο Στράτφορντ» εκτίμησε ο ερευνητής.