Βικτωρία Ταγκούλη: «Σκοπός πάντα είναι ο ακροατής να μπει στην ιστορία του κάθε τραγουδιού»

biktoria-tagkouli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η ερμηνεύτρια μιλά στο click@life με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, «Οι νικητές του πουθενά».

Η Βικτωρία Ταγκούλη έχει ξεχωρίσει όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως περφόρμερ για τις αξιόλογες παραστάσεις που δίνει κάθε φορά που εμφανίζεται ζωντανά. Μετά από τέσσερις προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της προσωπικό δίσκο που ξεδιπλώνει την πολύπλευρη προσωπικότητά της και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της ύφος. Τίτλος της, «Οι νικητές του πουθενά». 

Η Βικτωρία Ταγκούλη συστήνεται στο click@life.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα μουσική στο Ωδείο Kodaly στο Χαλάνδρι απ΄ όπου έλαβα δίπλωμα κλασικού τραγουδιού, πτυχίο αντίστιξης, πτυχίο στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Kodaly. Παράλληλα, σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με εξειδίκευση στο τραγούδι. Σήμερα ζω στο Χαλάνδρι.

Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω μουσική γύρω στα 10, κατάλαβα ότι θα αυτό ήταν. Το τραγούδι ήταν άλλωστε στη ζωή μου από πολύ μικρή, οπότε τα πράγματα ήρθαν κάπως φυσικά. Ακούγαμε μουσική στο σπίτι και έτσι είχα πολλά ερεθίσματα. Αρχικά, μου άρεσε η ξένη μουσική κυρίως η ροκ. Αργότερα μπήκε στη ζωή μου η κλασική μουσική, η όπερα και το μιούζικαλ, τα οποία και σπούδασα. Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό καθώς και μεγάλες φωνές όπως οι Nina Simone, Ella Fidgerald, Billy Holiday.

Τον δίσκο "Οι νικητές του πουθενά" τον ετοιμάζω δύο χρόνια. Περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, δώδεκα δώρα, γιατί είχα την τύχη να μου δώσουν τραγούδια δεκαοκτώ σημαντικοί δημιουργοί. Οι στιχουργοί Βάσος Βενιζέλος, Μιχάλης Γελασάκης, Μάνος Ελευθερίου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Χρήστος Κανελλόπουλος, Νίκος Μωραίτης, Μαρία Πολύδούρη, Σταύρος Σταύρου, Σταύρος Σιόλας, Κώστας Τζάνος, Μίμης Φωτόπουλος. Οι συνθέτες Στάθης Δρογώσης, Χρίστος Θεοδώρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Σπύρος Παρασκευάκος, Στάυρος Σιόλας.

Η ιδιαιτερότητα του δίσκου είναι ότι καταφέραμε με τον Χρίστο Θεοδώρου, ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση, να ενώσουμε στην ίδια δισκογραφική παραγωγή δεκαοκτώ σημαντικούς δημιουργούς. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, γιατί είναι μια εταιρία που εξακολουθεί να εκδίδει νέες δισκογραφικές δουλειές-προτάσεις και να στηρίζει τόσο παλιούς όσο και νέους καλλιτέχνες. Επίσης νιώθω τυχερή που τον δίσκο κοσμεί ένα έργο του Χαρίτωνα Μπεκιάρη στο εξώφυλλο καθώς και πρωτότυπα σχέδιά του στο εσωτερικό του cd. Το σχεδιασμό του ψηφιακού δίσκου φρόντισαν ο Ανδρέας Γεωργιάδης και ο Χάρης Βαλσάμης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Παρασκευά Καρασούλο και όλη την ομάδα της Μικρής Άρκτου για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία.

Ο έρωτας, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο θάνατος, η νοσταλγία είναι πάντα επίκαιρα θέματα και μας απασχολούν καθημερινά. Με αυτά ασχολείται κι ο δίσκος μου. Είναι γεμάτος εικόνες και συναισθήματα, με μοναδικό σκοπό να βάλει τον ακροατή στην ιστορία του κάθε τραγουδιού.

Θέλω η μουσική που κάνω να συγκινεί, να χαλαρώνει, να με κάνει να χαμογελώ.

Επόμενα σχέδια; Μεγάλη Δευτέρα θα παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με τραγούδια στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μπαράκι της Διδότου και προγραμματίζω τα lives για την επικοινωνία του δίσκου. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να κάνω μια περιοδεία στο εξωτερικό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ