Στην αντεπίθεση η οικογένεια του Michael Jackson με δική της έρευνα

michael-Jackson Cliff Schiappa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Τα παιδιά του «Βασιλιά της Pop» θεωρούν πως το επίμαχο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed είναι «μονόπλευρο».

Η οικογένεια του Michael Jackson ανακοίνωσε πως θα κάνει μια δική της έρευνα η οποία θα αντικρούσει τους ισχυρισμούς των Wade Robson και James Safechuck στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland». Η ταινία του Dan Reed έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να σταματήσουν να παίζουν μουσική του Jackson.

Μιλώντας στο Harvard Institute of Politics, ο εκτελεστής της διαθήκης του Jackson, John Branca, χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ του Reed «τηλεταινία» και εκτίμησε πως παρά τις «προκλήσεις» η υπόληψη του «Βασιλιά της Pop» δεν έχει αμαυρωθεί για πάντα.

HBO

«Ο κόσμος αγαπά τον Michael. Αγαπά τη μουσική του και εάν η έρευνα είναι αποτελεσματική – κάτι το οποίο πιστεύω – στο να δείξει πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το τι μπορεί να έγινε ή να μην έγινε, τότε ο κόσμος θα μπορεί ξανά να νιώθει πως είναι ΟΚ να πει πως του αρέσει ο Michael» εξήγησε ο Branca.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως τα παιδιά του Jackson έχουν ήδη ξεκινήσει μια δική τους «σιωπηρή έρευνα» πάνω στους Robson και Safechuck και σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον τους για να διατηρήσουν τη μουσική κληρονομιά του πατέρα τους. Εκπρόσωπος των παιδιών του Jackson τόνισε στο Page Six ότι το ντοκιμαντέρ του Reed «ήταν μονόπλευρο» ενώ άφησε υπόνοιες σχετικά με τις φιλανθρωπικές ενέργειές τους, ζητώντας «επίσημες απαντήσεις» για δωρεές που έχουν δεχτεί και για το πώς έχουν χρησιμοποιηθεί.

REX/Shutterstock

Ο δικηγόρος των Robson και Safechuck απάντησε πως οι κινήσεις της οικογένειας Jackson γίνονται για οικονομικά συμφέροντα. «Τα σχόλιά τους είναι στο πλαίσιο αυτών που κάνουν τόσα χρόνια, δηλαδή να προστατέψουν την περιουσία για να συνεχίσουν να επωφελούνται από αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vince Finaldi.