Τρία χρόνια χωρίς τον Prince

prince-graffiti Jeff Baenen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός μιας «εναλλακτικής» βιογραφικής ταινίας όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η μουσική του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του Prince στην ηλικία των 57 και πολλοί θαυμαστές του θρυλικού μουσικού τίμησαν την μνήμη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Prince βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Paisley Park στις 21 Απριλίου 2016 και αργότερα ανακοινώθηκε πως πέθανε από υπερβολική δόση οπιούχων ναρκωτικών.

Μετά τον θάνατό του βρέθηκε ένας πραγματικός θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής και βίντεο στο αρχείο του Prince, πυροδοτώντας μια τεράστια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην οικογένειά του και τις δισκογραφικές εταιρείες. Τελικά τα δικαστήρια αποφάνθηκαν σχετικά με την ιδιοκτησία των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων και μαζί με τις επανεκδόσεις της δισκογραφίας του Prince άρχισαν να κυκλοφορούν σταδιακά ορισμένα ανέκδοτα τραγούδια.

Την περασμένη χρονιά κυκλοφόρησαν φήμες πως είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός μιας ταινίας για τη ζωή του Prince. Η Universal Pictures αργότερα επιβεβαίωσε την φημολογία για συμφωνία με την οικογένεια του Prince, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η ταινία δεν θα είναι μια «παραδοσιακή» βιογραφική ταινία, όπως το «Bohemian Rhapsody».

Αντιθέτως, η ταινία θα αφηγηθεί μια πρωτότυπη ιστορία όπου τα τραγούδια του Prince θα χρησιμοποιηθούν για να «εξελιχθεί» η πλοκή της. Η ιδέα για μια τόσο «εναλλακτική» βιογραφική ταινία προέκυψε επειδή η Universal και η οικογένεια του Prince συμφώνησαν πως το «Purple Rain» του 1984 λειτουργεί εξαιρετικά ως βιογραφία του μουσικού.