Η Beyoncé κατακτά και το Netflix

beyonce Frank Micelotta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνεργασίας αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την υπηρεσία streaming.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως το Netflix θα κυκλοφορήσει μια νέα συναυλιακή ταινία της Beyoncé με τίτλο «Homecoming». Όπως έγινε γνωστό μέσω ενός άρθρου του Variety, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο συνεργασίας με την υπηρεσία streaming για δύο ακόμα project, ενώ η συνολική αμοιβή της ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε το τρέιλερ του «Homecoming»

Το «Homecoming» επικεντρώνεται στην εμφάνιση της Beyoncé στο φεστιβάλ μουσικής Coachella το 2018. Η ίδια η τραγουδίστρια ανέλαβε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της ταινίας με τη βοήθεια του επί χρόνια συνεργάτη της και σκηνοθέτη, Ed Burke. Παράλληλα με το τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε ένας live δίσκος, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ολόκληρο το set της Beyoncé στο Coachella, αλλά και νέο, ανέκδοτο υλικό.

PictureGroup/REX/Shutterstock

Το Vulture αναφέρει σε άρθρο του πως το HBO είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για το «Homecoming», καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Beyoncé για την κυκλοφορία των ταινιών «Lemonade», «On The Run» και «Life Is But A Dream», όμως αποσύρθηκε όταν το Netflix κατέθεσε μεγαλύτερη προσφορά.

Με τον ανταγωνισμό στον χώρο του streaming να μεγαλώνει, καθώς Disney και Apple ετοιμάζονται να λανσάρουν τις δικές τους πλατφόρμες, το Netflix έχει θέσει ως στόχο τη συνεργασία με μεγάλα ονόματα του θεάματος για την παραγωγή πρωτότυπου υλικού. Πρόσφατα το Netflix κυκλοφόρησε ταινίες του Bruce Springsteen, της Lady Gaga, του Quincy Jones, αλλά και την βραβευμένη σειρά «Remastered».