Η ζωή του John Lennon σε musical

nowhere-boy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη θεατρική μεταφορά της βιογραφικής ταινίας «Όλοι θέλουν λίγη αγάπη».

Η βιογραφική ταινία «Όλοι θέλουν λίγη αγάπη» της Sam Taylor-Johnson για τα εφηβικά χρόνια του John Lennon πρόκειται να γίνει musical. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, οι παραγωγοί Brian και Dayna Lee της AF Creative Media, καθώς και οι Robyn Goodman και Josh Fiedler της Aged in Wood, έχουν αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα για τη θεατρική μεταφορά της ταινίας από την Ecosse Films.

Όπως η ταινία του 2009, έτσι και το musical θα εστιάσει στα εφηβικά χρόνια του Lennon όταν ήταν μέλος των Quarrymen και στις δύο γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του: τη μητέρα το,υ Julia Lennon, η οποία αφού τον εγκατέλειψε επανήλθε στη ζωή του λίγο πριν σκοτωθεί σε τροχαίο και τη θεία του, Mimi Smith, η οποία ουσιαστικά τον ανέθρεψε και παρέμεινε κοντά του μέχρι την δολοφονία του το 1980.

O  Aaron Taylor-Johnson ενσάρκωσε τον Lennon στο «Όλοι θέλουν λίγη αγάπη».

Σύμφωνα με δηλώσεις των παραγωγών, το musical θα ακολουθήσει την πλοκή της ταινίας ενσωματώνοντας παράλληλα πολλές μεγάλες επιτυχίες της εποχής Αφροαμερικανών μουσικών που επηρέασαν τον Lennon και τη νεολαία του Λίβερπουλ. Στόχος των παραγωγών είναι να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα «στα επόμενα χρόνια».

Το άρθρο του Deadline σημειώνει πως οι παραγωγοί δεν έχουν «άμεσα σχέδια» να αποκτήσουν επιπρόσθετα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική ή άλλα βιογραφικά στοιχεία για την ιστορία του Lennon. Η Yoko Ono φέρεται να είναι ενήμερη για τα σχέδια των παραγωγών, αλλά δεν έχει καμία εμπλοκή στην παραγωγή. Όπως η ταινία της Taylor-Johnson, έτσι και το musical δεν θα περιλαμβάνει μουσική των Beatles, αλλά μονάχα rock ‘n’ roll επιτυχίες της δεκαετίας του 1950.